Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Mango chutney

Denne Mango chutney er simpelthen en af de lækreste “dips” jeg nogensinde har mødt. Den kan bruges til næsten alt, da den er frisk og stærk. Prøv den!

Jeg har før lavet mango chutney her på bloggen, men da de første chilier er blevet modne og der var pulled pork på grillen var det oplagt at lave en lille portion.

Vi skal bruge nogle mango frugter, disse er meget modne hvilket gør dem mere søde.


Hak dem groft.

Chilier, her er det Czechoslovakian Black og Apache chilier.

Så skal vi bruge nogle lime frugter

Her er det godt med en hjælper til at presse dem.

Noget hakket hvidløg

Noget sukker.

Kom det hele op i en gryde.

Fyld den op med vand og kog den ned til det bliver en tyk masse.

Så er det klart til at komme på glas.

Og så er det klart til brug.

Ditte - Har du den præcise opskrift med mål?

Jan - Jeg bruger normalt ikke opskrifter, men jeg kan da komme med nogle grove mål, det skulle også være fint til denne chutney den er ikke så fint følene.

2 mango
3-6 chilier alt efter styrke. Habanero 2 stk’s eller Serano 4 stk.
3 lime frugter
3 fed hvidløg
ca. 40gr rørsukker
2-3 liter vand
Så ska det ellers blot koge stille og roligt ind, indtil det har den ønskede tykkelse.

Glenn - håber at du mener dl. i vand og ikke liter…

Jan - Godt fanget 😉

Faktisk mener jeg 1 L vand….
Det tager lidt tid for mangoerne at koge ud, så der fordamper en del vand undervejs.

rasmus - jeg mener klart at man skal bruge eddike istedet for vand – den får meget mere bid og smag.

Jan - Helt fint med mig 😉

Trine Hørdum - Hej.

Er ved at lave mangochutney til din far i Sydafrika. 😉

Jan - Hej Trine,

Det er da fantastisk at vi er nået helt hen på de breddegrader 😉

Håber det bliver godt, velbekomme og hils ham 😉

Mvh…Jan

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*