BBQ/Grill,  Hovedret,  Kød

Pulled Pork på gas

Så er det på tide med pulled pork igen og denne gang lavet på gas grill.

Nu er det jo normalt kul grill’erne der giver sig i kast med denne ret, men som jeg viser her, står gas udgaven ikke tilbage for noget og det er virkelig en gude spise.

Fordelen ved gas grillen er at den kan holde en meget stabil temperatur, hvilket for mig har været svært at styre i kuglegrillen.
Mht. gas økonomi, så har jeg på de 12 timer grillen har kørt brugt ca. 1/8 gasflaske hvilket bliver ca. 25kr. Det må siges at være ok, for at holde en grill kørende i 12 timer! og mht. den normalt manglende røgsmag i en gas grill kan jeg med denne metode ikke smage forskel på kul vs gas hvilket røg ringen i den færdige filet også viser.

Nå men nok om grill statistik, lad os få fyret op.
Da det ikke er første gang jeg laver denne ret kan forberedelsen ses her – PulledPork og her – PulledPork#2

Som altid er det råvarende det kommer an på og i dagens anledning starter vi med en nakkefilet på 2,5kg fra Kød & Co. på værnedamsvej.
Det rå svinekød duftede helt fantastisk så det lovede godt for det videre forløb.

Da jeg har lidt forskelligt brænde liggende startede jeg denne gang med bøge brænde, jeg har tænkt mig at bruge den glødende pind til at holde liv i bøgesmuldet senere.
Så først sætter jeg fut i bøge pinden.

Så snart der er godt ild i den, puster jeg ilden ud og lader den glødende pind ligge ovenpå metal bar’ene. Varmen fra grillen er nok til at holde pinden glødende og rygene.

 Kødet ligges på grillen og vi er igang.

Når bøgepinden er ved at brænde ud, hælder jeg noget bøgesmuld i en foliebakke og ligger resten af bøgepinden op i bakken, til at holde gang i bøgesmuldet. Så er det ellers bare at fylde op hver 2 time når bakken er løbet tør for bøgesmuld.

Her har vi kødet efter et par timer.

Lige inden bøgepinden brænder helt ud, tilsætter jeg 3-4 kulbriketter som efterfølgende holder gang i bøgesmuldet.

Her er der så gået 6 timer, lækkert ser det ud.


Efter 6 timer pensler jeg kødet med min mop sauce, så kødet ikke tørrer ud.


Her er vi ved 8 timer.

Og her er vi ved 12 timer, bemærk at kødet ikke er brændt! -det er røgen og karamellen der er mørk.

Grisen skal op på 94° for at få det fulde udbytte. Jeg har før taget grisen af ved 85° når jeg blev for utålmodig, men de sidste grader gør simpelthen underværker. Vær opmærksom på at temperaturen i kødet sagtens kan falde eller gå i stå i flere timer, selvom varmen er konstant. Når kødet når de 94°  er det simpelthen så mørt at det nærmest falder fra hinanden af sig selv.


Når kødet er taget af grillen kan det trækkes fra hinanden med et par gafler. Jeg plejer at fjerne det overskydende fedt, men det er selvfølgeligt valgfrit.


Og til sidst hælder jeg æblecidereddike blandingen henover kødet. Eddiken fjerner det “fede” i kødet, og det får ikke kødet til at smage af eddike, bare ikke så fedt og tungt.Server som du lyster, her er det i hjemmebagte pita brød m. mango chutney lavet med sæsonens første chilier.

Velbekomme.

Husk at skal du grillle, så kig lige forbi Grillguru

9 kommentarer

 • Piskeriset

  Suk, hvo ser det skønt ud… og god idé med æblecidereddiken – det må jeg huske, næste gang jeg kaster mig ud i at lave denne gudespise 🙂

 • Jan

  Hej,

  Jeg har ikke nogen målfast opskrift, da jeg altid selv bare blander lidt sammen.
  Brug evt. billeder som guide. Jeg har endnu ikke opdaget at det er gået galt 😉

  Grillen står på omkring 110 grader.

 • per

  Hej
  Din pork ser lækker ud. Jeg har selv lavet det på min dancook kuglegrill til kul, men jeg har lige arvet en gammel gasgrill (Landmann 12354)og har lige et spørgsmål. Skal der ikke en alubakke med vand i en gasgrill som i min kulgrill, når der laces trukket gris ?
  mvh
  Per

 • Jan

  Tak skal du have 😉

  Alubakke med vand kører jeg lidt forskelligt efter humør.
  Nogle gange har jeg en bakke med vand, andre gang pensler jeg den rigtigt meget med min eddike blanding.

  Jeg tror måske det hænger lidt sammen med om jeg kan holde liv i gløderne i bøgesmulden og om jeg aligevel
  åbner låget til grillen hele tiden 😉

 • per

  Hej Jan og tak for svaret. Grunden til mit spørgsmål var egentlig også fordi den gasgrill jeg arvede er der dårlig nok plads til en alubakke i, men jeg prøver helt uden 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.