Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Blød marengs m. chokomousse, bagte rosmarin jordbær og vanille creme m. ristet pistacie pasta.

Kombinationen af blød marengs og rosmarin jorbær er helt fantastisk. Rosmarinen giver en let røget smag som gør marengsen mere dybde
og de bagte jordbær får en mere fyldig smag, som lige fjerner toppen af sødmen i marengsen.

Vi starter med 250gr rørsukker.


3 æggehvider.

Hvis sukkeret er for “hårdt” kan sukker og æggehvider varmes svagt i en gryde til sukkeret er opløst og ellers pisker vi nu æggehvider og sukker indtil massen er stiv og luftig.

Så er den klar,

Fyld æggemassen over i et kræmmerhus, så er den nemmere at styre.


Fyld smurte bægre med æggemassen.

Det er godt med hjælp til en overskydende æggemasse.


Placer bægrene i et overdækket vandfad med varmt vand og placer vandfadet i ovnen ved 125grader i ca. 20min.

Imens marengsen er i ovnen, starter vi op på vanille saucen.
Vi skal bruge en vanillestang.

Flæk vanillestangen.

Og skrab vanillekornene ud.

Kom vanillekorn og vanillestænger op i en gryde.

Hæld en god slat fløde og et par spsk rørsukker op i gryden.

Kog fløden op og stil den på køl.

Så er marengsen færdige, stil dem på køl i en time.

Og nu skal de så ud af bægeret. Det viste sig desværre at de ikke havde fået helt nok, så de begyndte at flyde lidt ud…….
Men vi fortsætter fortrøstningsfuldt!

Min kære datter fik slettet billederne af chokomoussen og de bagte jordbær så linket peger hen på en tilsvarende opskrift – Chokolade chantilly
Jordbærene skal blot skæres i både og bages ved 100grader i 2 timer sammen med lidt rosmarin. Lav et hul i bunden af dem, så der er plads til chokomoussen.



Vend dem om og stil dem på serveringstallerkenen og forestil jer at de er flotte og høje 😉

Pynt m. bagte jordbær, rosmarin og vanille creme. Prik pistacie pasta ned i vanille cremen. Pistacie pastaen er en hårdt ristet pasta fra sicilien som jeg har været så heldig at få et par deciliter af (tak til Lasse og Marie), pastaen bliver normalt brugt til pistacie is og i meget mindre mængder end der er brugt her.



Når gæsten får prikket hul på marengsen kommer chokomoussen så flydende ud og alle er vildt imponeret…..eller noget.


Velbekomme.

Piskeriset - Hold op hvor ser det fantastisk ud! Skønne, skønne billeder 🙂

Blød marengs m. chokomousse, bagte rosmarin jordbær og vanille creme m. ristet pistacie pasta. | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] Visit link: Blød marengs m. chokomousse, bagte rosmarin jordbær og vanille creme m. ristet pistacie pasta. […]

Jan - Tak 😉

Blød marengs m. chokomousse, bagte rosmarin jordbær og vanille creme m. ristet pistacie pasta. | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] Så er den klar, Fyld æggemassen over i et kræmmerhus, så er den nemmere at styre.Excerpt from: Blød marengs m. chokomousse, bagte rosmarin jordbær og vanille creme m. ristet pistacie pasta. Filed under griseriet, opskrift, velbekomme · Tagged with ellers-pisker, fjerner-toppen, […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*