BBQ/Grill,  Kød

Bacon, bacon og mere bacon.

Bacon, bacon og mere bacon………..
Bacon er simpelthen noget af det bedste man kan lave med en gris…….
God bacon kræver god gris. Begge dele bør købes i en butik der behandler dyrene med respekt! Det er formentlig hos en god slagter. Min ynglings bacon kommer fra slagteren på kultorvet. Den er godt røget og lufttørret – helt fantastisk og så ved jeg at dyrene har haft det godt, hvilket er vigtigt for vores moral og for kødets smag.

Grydeskeen har overhalet indenom med en stor guide for hvordan de laver bacon og det ser super lækkert ud – check det ud her.
Så med vores blog navn går det ikke at vi ikke har et bacon indlæg, så det kommer så nu.
Lad os komme igang.


Det kræver ikke meget arbejde at lave bacon, det tager blot noget tid.

Lad os starte med grisen. Jeg har købt en flot ribbensteg hos slagteren på kultorvet. Med kongekrone og det hele 😉

Flot magert stykke kød.

Jeg valgte at fjerne benene inden den skulle baconiseres. Vær forsigtig så du stadigvæk beholder kødet imellem ribbene.Tag 350gr salt og 1 spsk sukker. Sukkeret skulle dane mælkesyre som er med til at konservere kødet, så det er en ekstra konserverende faktor.

Jeg valgte at skære stegen over, så saltet hurtigere trænger ind i stegen og minimerer chancen for at stegen når at blive fordærvet.

Så skal stegene saltes – Godt og grundigt..


Lidt hjælp til at gnubbe salten godt ind i kødet er altid godt.Så er stegene godt saltet.

Sørg for at poserne slutter så tæt om kødet som muligt. Så skal de i køleskabet i 7 dage og vendes 1 gang dagligt, så de bliver saltet grundigt på begge sider.

Det er ret svært at lave “saltnings” forløb billeder der ser lækre ud, da det er kød, saft og salt i en pose, så billederne er kun for at vise forløb.

Dag 1 – Der er allerede trukket en del “saft” ud af kødet, dog stadigvæk en del salt krystaller.

Dag 2 – Kødet føles fastere. Mere saft…

Dag 3 – Kødet føles fastere endnu. Mere saft…

Dag 5 – Kødet føles fastere. Mere saft…

Dag 7  – Nu er kødet saltet færdig og vi er klar til næste skridt.

Sådan ser de ud efter 7 dage i salt lage.


Nu skal de luft tørres. Jeg pakker dem ind i et klæde og stiller dem i køleskabet. Hvis temperaturen er lav nok kan du også stille dem uden for i skyggen.
Nu skal de tørre i 5 timer. Røgen virker bedre når kødet er tørt.


Så skal vi have gang i røgningen. Jeg bruger en blanding af bøge brænde og bøgesmuld. Det er rigeligt at nøjes med smuldet. Bøge brændet sørger for at holde liv i smuldet. Du kan også bare benytte dig at et par kul briketter. Jeg har med stor success også blot kunne bruge min Creme Brúlee brænder til at sætte fut i bøgesmuldet.

På med stegen og ryg den indtil stegen når 65grader.

Jeg startede med at ryge stegen uden varme de første 5 timer. Derefter tændte jeg for min gasgrill og satte den på laveste varme og kun en brænder. Alt i alt fik stegene 7 timer og endte med at se sådan her ud.

Tag dem af grillen og så har du færdig bacon 😉Nu kommer vi så til smags testen.
De første skiver afsløre at det ligner og dufter som……..bacon – lækkert 😉

Nu skal vi så teste hvor salt det er blevet. Jeg har tænkt mig at stege et par skiver, som bacon er nu og så “udvande” et par skiver. Udvandingen består blot i at ligge et par skiver bacon i lidt vand i 15 min.

“Salt” bacon.


“Udvandet” bacon.


Klar til testen.

Vi er ret godt vant med bacon her i familien, så det er ikke sådan lige at imponere med hjemmelavet bacon, så derfor kom det hårde men stærkt bestikkelsebare dommer panel på banen. (Iøvrigt på ingen måder iscenesatte billeder 😉 )


Resultatet fra dommer panelet er, at det smager rigtigt godt!!!!!!
Det “salte” bacon var noget/for salt. Det “udvandede” var lige i skabet, dog fjernede vandet dog lige toppen af den “rå” røg smag, så det blev en smule mere “hamburg ryg” agtigt. men stadigvæk virkeligt godt. Så hvis nogen har et tip til hvordan man kan lave baconen mindre salt, uden at kødet bliver dårligt, tager jeg gerne imod det.

Der er ikke meget arbejde forvundet med at lave bacon og det er enormt tilfredstillende at have lavet sin egen bacon. Så har du mulighed for at kunne ryge dit kød, så er det bare at komme igang!!!!!

2 kommentarer

  • Frank Rachlitz

    Det er et gammelt indlæg. Men hvis man udvander INDEN man ryger kan man mindske saltsmagen, men stadig få røgen.

    Lad den ligge i vand i ca. 1 time, tøm evt. vandet og gentag 1 gang. Tør. Ryg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.