Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Sushi aften, del 3 – Marengs “brud” m. jordbær is og limeskal.

Marengs er godt, store marengs brud med cacao er endnu bedre og for at have en undskyldning for at lave store marengs, hølder vi godt med jordbær is henover.

Vi starter med 8 æggehvider.


600gr rør sukker.

Først skal rørsukkeret opløses, så vi starter med at blande sukker og æg sammen i en gryde.

Rør rundt for svag varme. Ægge massen må ikke blive varmere end 37grader (jeg ved ikke hvorfor, men det har jeg læst).
Tricket er at dyppe en finger ned i æggemassen, så vi hele tiden kan følge temperaturen.
Nu er sukkeret så opløst. Det “kornede” på billedet er luft bobler.

Kom en lille smule salt op i skålen også.

Hæld æggemassen op i røreskålen og pisk, pisk, pisk.

Så er den klar.

Så skal vi bruge en spsk. cacao pulver. Her bruger jeg Valrhona cacao.

En knivspids kanel.

Rør det let rundt. Det skal ikke mikses helt sammen, der skal være cacao striber.


Lav store marengs på bagepapir.


Bag dem i 2 timer ved 110grader varmluft.



Isen er klassikeren, så den kan du finde opskriften på her

Riv lidt limeskal.


Knus marengsen, kom jordbær is, lime skal og lidt pop op i en dyb tallerken.
Det var en af de dage hvor ingen til ville som jeg ville, så så rødfisken og sushien krævede alt min opmærksomhed og derfor skulle den bare afsted på en tallerken, derfor ligner det noget rod og ser alt andet end “geilet” ud.
Det smagte dog godt 😉

Sushi aften, del 3 – Marengs “brud” m. jordbær is og limeskal. | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] starter med at blande sukker og æg sammen i en gryde. Rør rundt for svag varmeThe rest is here: Sushi aften, del 3 – Marengs “brud” m. jordbær is og limeskal. Filed under griseriet, opskrift · Tagged with bagværk, cacao, dessert, endnu-bedre, […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*