Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

De-konstrueret Lasagne m. bechamel spaghetti og den fraværende pastaplade

ElBulli kørte med temaer for deres eksperimenter, så som at maksimere små
eller enkelte ingredienser. Derfor tænkte jeg at det kunne være sjovt at prøve
at de-konstruere en lasagne, så de forskellige elementer kunne spises hver for sig,
men spist sammen ville være det en alm. lasagne.

Tag 3 gulerødder og hak dem fint.



Hæld en god sjat olie op en i gryde, og brug lidt mere olie end du normalt vil bruge,
da den ekstra olie vil blive taget fra til sidst og blive brugt til dryppe henover pastaen..

Et fladt stykke oksespidsbryst brunes i en gryde med salt og peber.
Når det er brunet tllsættes 1 god flaske rødvin og 2 dåser/brikker hakkede tomater,
en stor spsk. oregano, 4 fed kvaste hvidløg og så 4 timer ovnen ved 150grader.



Imellemtiden brunes 50gr smør i en gryde med lidt muskatnød

Tilsæt 1 stor spsk. mel og pisk så vi ender med en smørbolle.
Tilsæt så 3dl vand og 1 dl fløde og lad det koge i et par minutter.

Tilsæt 4 tsk agar agar, pisk grundigt og lad det koge et par minutter, sluk for
blusset og lad det derefter stå på eftervarmen.

Så er vi kommet til den sjove del af programmet.




Fyld en sprøjte med saucen og fyld så plastrørende op med saucen, hver opmærksom på
at saucen meget hurtigt begynder at stivne.


Så snart rørende er fyldte ligges de op i skålen med koldt vand.

Når “pastaen” skal ud af plastrørende sættes en ren sprøjte på som er “fyldt”
med luft dvs. stemplet er trukket helt tilbage og så skal der blot trykkes på sprøjten.

Pas på med for vilde knæk da “pastaen” nemt brækker over.

Voila – Bechamel spaghetti!
“Pastaen” snurres rundt i reder og når oksebrystet er færdigt tages den overskydende
olie fra gryden og hældes over “pastaen”.

Hvis luft ikke er nok til at presse “pastaen” ud af røret kan sprøjten fyldes med vand
først og så derefter presse “pastaen” ud af plastrøret.

Når oksebrystet er færdigt efter 4 timer, tages der op og fedt laget fjernes


Den overskydende olie dryppes henover spaghettien.

Og så er vi klar til at anrette.


Aftenens røde vin.

Jeg ville have lavet en sprød pasta stang, men det blev droppet på grund af tidsmangel,
da vanille skummet tog meget længere tid end planlagt.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*