Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Karameliseret bananis m. kanel røg

Dette var et forsøg på en forfriskende dessert som ikke ville blive for tung efter et helt måltid.
Banan kan med sin sødme godt blive lidt for tungt, men med passionsfrugt får isen den syre der skal til
og appelsin cremen var bare frisk og lækker.
Rosmarin/Kanel røgen spredte en julestemning i hele huset og gav desserten en ekstra dimension og passede perfekt til Bananen og appelsinen.

Vi starter med passionsfrugterne.



Skrab kødet ud af dem med en ske og kom det op i et glas. Mas kernerne med en ske så vi får frigjort saften.

Kom så noget sukker på en pande sammen med lidt vand.

Bring vandet i kog og hold det der indtil sukkeret karamelisere.

Skræl 4 bananer.

Knæk bananerne i mindre stykker og kom dem op på panden sammen med passion frugts juicen.

Tilsæt et skvæt af noget så oldschool som Drambuie.

Så skal det hele ellers røres stille og roligt rundt indtil karamellen er tyk.

Bananerne er nu færdige og skal nu i fryseren.

Imens bananerne fryser kan vi starte op på appelsincremen. Vi skal bruge saften fra ca. 8 appelsiner.

Pres dem godt og grundigt.

Tag lidt sukker.

Kom appelsinjuice og sukker op en gryde og kog ned til en 1/3. Den har den rette tykkelse når man kan køre fingeren henover skeen og den ikke løber.
Rør 1tsk agaragar ud i lidt vand og tilsæt til appelsin siruppen. Kog i 4min og stil på køl. (Beklager, glemte at tage et billede).
Agaragar er tang udtræk som virker på samme måde som geletine.

Nu er siruppen blevet til gele.

Kom den op i blenderen.

Tilsæt 2 spsk olivenolie.

Det får en silkeblød tekstur. Virkeligt lækkert.

Skræl nu appelsinerne.

Lig dem på bagepapir og tør dem i ovnen ved 75grader (ikke varmluft) i ca. 2timer.

Så er de færdige.

Når de har kølet af skal de i blenderen sammen med en skefuld sukker.

Det er støvet her på siderne der er guldet!

Voila – Genialt lækkert appelsin støv. Det er endnu bedre med mandarin/clementin skræller!!

Lav en kop kaffe.

Hæld den op i siffonen sammen med en passende slat fløde og sukker.

Giv den 1 patron.

Kaffe skum.

Nu tager vi bananerne ud af fryseren.

Op i blenderen med dem.

Så er vi klar til at anrette.

Jeg har taget lidt garn og viklet rundt om nogle kanelstænger og lidt rosmaring. Derefter har jeg sat ild i det med min creme brulee brænder. Når retten bliver serveret er der gløder i kanelen og rosmarinen, så røgen spreder en fantastisk kanel duft i hele lokalet, som virker rigtigt godt til bananen og appelsinen.

Velbekomme.

Lise - Hold da op! Sikke et imponerende dessertprojekt! Jeg er ikke sikker på, at jeg har tålmodighed til hele baduljen, men selv de enkelte komponenter vil kunne gøre lykke. Appelsinstøv. Appelsincreme. Rosmarin- og kanelrøg. Tak for god inspiration i det søde hjørne. 🙂

Lise

Jan - Tak skal du have.

Det tager faktisk ikke særligt lang tid, det virker vist bare mere skræmmende end det er 😉

Klidmoster - Pivfrækt og superlækkert – er vild med de mange finter. Der er helt klart noget ting der skal prøves der. Tak for inspiration 🙂

Jan - Tak og selv tak 😉

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*