Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Mørbrad m. løgsourbisse og syltede løg.

Den fløjsbløde tekstur fra sourbissen og den søde smag af sauterede løg går fantastisk godt til svinemørbraden.
De syltede karameliserede løg giver et frisk pift til kødet og sourbissen.

Vi starter med at lave en god fond og her skal vi bruge nogle knogler.


Porre, løg og timian.

Start med at “brænde” løget i bunden af gryden.

Det er et trick som Nicolai Kirk viste for nogle år siden. Det “brændte” vil give fonde farve og til sidst gøre den mørkebrun…

Dæk gryden med vand og kog. Skum jævnligt. Lad den koge i 3 timer og hæld så fonden fra og reducer, reducer og reducer til en glace.

Så skal vi bruge nogle rødløg, som vi skræller og piller.

Kog dem i vand med passende mængde æblecidereddike, peber og lidt sukker. De skal kun koges i 5min, så de stadigvæk har bid. Stil dem så på køl.

Så skal vi igang med sourbissen. Her skal vi bruge 6 løg.

Hak dem groft.

Damp løgene i rigeligt med smør.

Tilsæt derefter 1 kop af fonden og et skvæt fløde.

Når løgene er bløde og lækre blendes det hele.
Derefter kommes det tilbage i gryden og koges ned til passende tyk konsistent.

Så skal vi igang med mørbraden. Kødet er som vanligt fra Slagter Lund på Peter Bangsvej og om det var kødets kvalitet eller om jeg for første gang har ramt den perfekte tilberedning skal jeg ikke kunne sige, men det er uden tvivl det bedste stykke svinemørbrad jeg nogensinde har smagt. Det kan også være fordi det ligner en drage?

Når jeg steger mørbrad plejer jeg at ligge lidt peberfrugt og timian ved.


Steg den hurtigt på en meget varm pande.

Når den er brunet ligges kødet etc. op i et fad og kommer så i ovnen. 150grader i ca. 20min.

Så skal den stå og trække i min. 30min.

Efter 40 min er vi klar til servering.


Kødet var stegt til perfektion (man har lov til at være heldig engang imellem). Super mørt og gik perfekt til løgenes sødme.

Louilicious - Godt nok et flot stegt stykke gris du der præsenterer 🙂

Jan - Tak 😉

Det var også overraskende lækkert.

Klidmoster - Ha ha, den rå mørbrad ligner helt bestemt Falkor fra Den Uendelige Historie.

Virkelig flot, velkomponeret og veleksekveret ret.

Jan - Tak for de flotte ord!

Rasmus Maribo - Fantastiske opskrifter. Lavede den i går, og den er et hit, især løgsourbisse’n var virkelig smagfuld.

Jan - Tak 😉
Det glæder mig at du kunne lide den!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*