Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Saltet mørksej ravioli m. dild sauce


1 stykke mørksej skæres i små stykker.

Nu skal fisken saltes. Dette gøres for at trække væden ud af fisken, hvilket gør den lidt mere grov i strukturen.
Drys godt med havsalt og stil den overdækket i køleskabet i 2 timer.

Når fisken har trukket i 2 timer skylles fiskestykkerne grundigt 3-4 gange i koldt vand
så alt salten bliver skyllet af fisken igen, det efterlader fisken “saltig” men ikke for “salt”.

Nu er vi så kommet til pastaen.


Pasta dejen laves af 100gr tipo 00 mel (eller alm hvedemel) og 1 æg, det hele
røres sammen i en skål sammen med lidt salt, og æltes færdig på bordet.
Når dejen er æltet færdig er den klar til kagerullen, eller til at blive kørt igennem en pasta maskine.
Jeg valgte rullen da jeg ikke gad at tage maskinen frem for 4 stk. ravioli.

Når dejen er tynd nok udstikkes pastaen i passende størrelse.

Lig derefter passende mængde fisk på pastabunden og lig låget ovenpå og tryk godt i
kanterne så pastaen lukker helt tæt og ikke slipper igen.
Hvis pastaen er for tør, kan kanten fugtes med lidt vand.

Kog vand i en gryde med rigeligt salt og kog raviolierne i ca. 4 min.


I mens raviolioerne koges, kommes 75gr smør i en grydes hvor det smeltes
sammen med en lille håndfuld hakket dild, samt salt og peber.


Pisk smøret så saucen er let skummende.
Når pastaen er kogt færdig ligges den på tallerkenen og smørsaucen hældes over raviolien.
Server…..

Og aftenens hvidvin

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*