Forret,  Molekylær Gastronomi

Ret #3 – kandiseret bacon og basilikumluft.

Bacon er godt og meget bacon er helt fantastisk godt! Bacon og basilikum går godt sammen, så dette er et forsøg på at få bacon ind som en forret.

Høvl lidt frisk peberrod.

Kom det op i en gryde sammen med lidt fløde.

Kog det op og lad fløden reducere til den er tyk. Hæld den nu op i en skål og lad den køle.

Så skal vi bruge en håndfuld basilikum.

1 dl fløde.

0,5 dl vand.

Kom det hele op i en gryde.

Kog det op og lad det køle af.

Når det er kølet af tilsætter vi 3 gr sojalecithin, rører rundt og lader det stå lidt.

Efter 20 min blendes det med en stavblender. Dette vil danne “luften” som forsigtigt løftes over i et glas.

Så starter vi på baconen. 4 skiver af den gode hjemmerøgede.

Steg den gylden og skær den ud i firkanter. Drys rørsukker henover stykkerne.

Så fyrer vi op i gasbrænderen……



Og så er vi klar til servering. Dyp baconen og perberodscremen.

Og så er der servering.

4 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *