Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Ret #5 – Risengrød og frossen rødbedeluft.

Dette er et forsøg på at modernisere risengrøden som vi kender den. Det vigtige er igen at smagen er intakt.

Jeg har valgt at lave risengrøden med jasminris da jasminris og vanille går rigtigt godt sammen.

Lad os komme igang. Vi starter med 2 rødbeder.


Disse koges i 20 min.

Derefter skrælles de og blendes.

Så tager vi ca. 2dl fløde og vand, 1/2 af hver.

25 gr rørsukker.

Hæld det hele sammen i en gryde og kog det op og lad det så køle ned.

Tilsæt 3 gr soja lecithin.

Hæld det op til rødbede massen.

Rør det godt sammen og lad det stå lidt igen.

Efter 5 min skal det blendes med en stavblender. Den bedste metode jeg har fundet er at holde skålen skævt så skummet kan komme væk.


Løft forsigtigt skummet over i en anden beholder og kom den i fryseren med det samme.

Så kan vi starte op på risengrøden. Vi starter med 60gr jasminris.

5 dl fløde og vand, 1/2 af hver.

En lille smule salt, kom det hele i en skål og lad det koge roligt i ca. 40 min. Jeg må tilstå at jeg laver min i mikroovnen da det ikke brænder på…..

Efter 40 min ser det sådan her ud, lad det køle ned.

Så kan vi starte op på blåbær geleen. Kom en håndfuld blårbær og lidt sukker samt vand op i en gryde og kog det op.



Tilsæt en god slat balsamico. Denne er med figen hvilket giver en god fylde og sødme.

Lidt friskkværnet peber.

Kog det hele i 30min.

Så skal vi tilsætte geleringsmidlet som denne gang er et vegetabilsk gelerings middel. Vi skal bruge 6gr.


Tilsæt geleringsmidlet og rør godt rundt, hæld det derefter over i et fad og lad det stivne, det går ret hurtigt.

Så kan vi starte på chokolade sneen. Vi starter med stjerneanis.

Og lakridsrod.

Dette kommes op i en gryde sammen med lidt fløde og varmes op, så lakridsrod og stjerneanis kan afgive aroma til fløden.

Når fløden er har stået lidt, fjerner vi lakridsrod og stjerneanis og er klar til at komme godt med hvid chokolade i gryden.

Hak den godt.

Kom det op i gryden til fløden og varm gryden op.

Så er det hele smeltet og klart til næste skridt.

Nu skal vi tilsætte maltodextrin. Maltodextrin er et sukkerstof fra majsstivelse og det interessante ved maltodextrin er at det suger fedt til sig og ikke vand.

Hæld 3dl maltodextrin op i skålen.

Hæld chokomassen op i skålen.

Og så rører vi godt rundt. Det er vigtigt at vi går det hurtigt så det bliver blandet så godt som muligt.

Og så har vi sne og snebolde.

Så kan vi langt om længe komme igang med anretningen. Vi starter med risengrøden.

Blåbær geleen.

Så tager vi rødbede luften i af fryseren og tager den ud af skålen. Dette skal gøres hurtigt da den smelter MEGET hurtigt.

Stil den hurtigt på tallerkenen.

Så kan vi fylde resten af tallerkenen.

Så er der serveret. Her med lidt pop-knas og havsalt.



Velbekomme.

Louilicious - Ser fandme da pænt ud!

Jan - Tak 😉

Fausing - Super dessert – jeg prøvede at lave blåbærgeleen med agar agar, det var ikke en succes. Kan man ikke bruge agar agar til dette formål?
Hvad gør du for at lave den flotte sne, jeg havde svært ved at lave det ligeså flot med så lille mængde maltodextrin. Og hvilken temperatur er din chokoladesne??- fryser du det ned eller hvordan? Håber du kan hjælpe mig med mine “newbie”! spørgsmål 🙂 Jeg går på jagt på denne fantastiske side igen!!

Jan - Tak for rosen og tak for spørgsmålene.
Det er dejligt at vide at der er nogen derude, der giver sig i kast med retterne 😉

Når agar agar stivner bliver den ikke elastisk, som hvis man benytter husblas eller andre geleringsmidler, som du har fundet ud af 😉
Så til denne ret, bliver det ikke helt som ønsket.

Sneen er blot rørt rundt indtil det blev til pulver. Det tog et stykke tid, da det mest bliver til klumper til at starte med.
Du kan alternativt køre det rundt med en ske og så blende det, eller bruge en elpisker.

Jeg kan ikke præcis huske temp. på chokoladen, men jeg vil mene at den må være lidt små lun, når det bliver blandet sammen.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*