Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Blomkålsspheres m. purløg



En lille håndfuld blomkål skæres ud.

De kommes i gryden sammen med 0,75dl fløde og 2,75 dl vand.

Når blomkålen er kogt helt mør tages blomkålen med en slev over i
en blender, tilsæt 1gr alginat, blend og hæld væske på til væsken er “let tyk”



Hælg 5dl vand op i en skål og tilsæt 5 gr Clorur, rør godt rundt.

Vælg en passende ske størrelse og hæld nu blomkåls creme over i Clorur opløsningen
og lad “kuglerne” ligge i ca. 60sek.
Det er første gang jeg forsøger dette så der er en “hæld forsigtigt, med hurtigt nok inden
det stivner” øvelse der lige skal trænes.


Efter 60sek tages  tages de op med en hulske, dyp dem ned i en skål med rent vand, for at få clorur væsken af
og lig dem derefter over på en tallerken indtil de skal bruges.

Så laver vi lige lidt flere af dem, ungerne syntes det var et fantastisk trylle nummer,
så de overtog produktionen.


Anret og server – Voila så er der Spheres……


Smagen og teksturen var lige i skabet, selvom næste gang vælger
jeg nok at tilsætte smør istedet for fløde for at give lidt “syrnethed”

Jeg må tilstå at jeg ikke blev blæst bagover over hvor genial en oplevelse det var.
Spheres har helt klart en rolle at spille i oplevelses gastronomiens verden,
men jeg tror jeg vil bruge den i situationer hvor det vil være svært at holde
væsker adskilt…

Gæsterne var dog meget imponerede 😉

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*