Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Røgede mandler

Røgede mandler er den perfekte snack. Den er enormt nem at lave og god at stille på bordet som velkomst snack.

Vi starter med en stor portion mandler. Man kan lige så godt lave en stor portion når man nu er igang.


Så skal vi bruge en god del havsalt.

Som skal kvases i en morter.

Tilsæt en sjat rapsolie.

Rør det godt sammen.

Hæld mandlerne op i en pose.

Hæld så saltet over mandler, luk posen og ryst det godt rundt så der kommer salt og olie på alle mandlerne.

Så er det klar til at blive røget. De ser lidt fedtede ud i starten men den tørrer ud så de ikke er fedtede når de bliver serveret.

Fyld en foliebakke med bøgesmuld.

Der er flere forskellige måder at tænde bøgesmuldet, jeg bruger min lille brænder.

Så er vi igang.

Rygning kan gøres overalt, i en papkasse, rygeovn etc. Jeg bruger denne gang min kuglegrill. Jeg ligger foliebakken i bunden af grillen i den ene side og ligger så mandlerne på den øverste rist i den anden side.

Så er den første røg på vej op.

6 timer senere er der perfekte delikate røgede mandler. De kan virke lidt “røg harske” lige når de er færdige. Så skal de bare lige stå natten over og så er de delikate og lækre igen.


Newyorkerbyheart - Ej, det må jeg altså prøve! Jeg ELSKER røgede mandler 😀

Mange hilsner
Birthe

Jan - De er også rigtigt gode 😉
Så god fornøjelse.

torben - Det skal jeg da helt klart prøve, og hvis det virkeligt ikke er sværre end dette, så perfekt.
selvom de skal bruges om kun 4 timer….

Jan - Den kan du sagtens nå! og det er virkeligt ikke sværere end dette 😉
Du kan også sagtens give den mere røg end jeg har gjort, ved at fyre op i alle ender af bøgesmuldet.

God fornøjelse!

jacob - Wauw! Takk for opskriften. Dette må jeg prøve. Skal der låg på grillen under de 6 timers røgning?

Jan - Ja der skal være låg på.
Mandlerne skal være indhyldet i røg, så top og bund spjældet skal være lidt åbent så der kan komme lidt ilt ind og holde gang i kullene.

jacob - Så er første forsøg gennemført og resultatet blev ok. På min discount kuglegrill er lufthullerne for små til at holde røgen gående. Jeg måtte lette et par mm på låget. Røgkpncentrationen blev dermed litt mindre end jeg ønskede. Da blev det praktisk talt koldrøgning og jeg tror såmænd godt de kunne ha stået 6 timer mere.
Men nu er jeg igang – tror jeg vil bygge en trææske til næste gang.

Jan - Hvor mange timer fik de? Og de kan sagtens tåle at få 6+ timer.

jacob - De fik 6 timer.

Jan - På 6 timer burde de kunne være ok røget, men selvfølgelig hvis låget blev løftet i ny og næ, kan det godt havet påvirker lidt.
Men så er det jo heldigt at man kan gøre det igen, de kan jo heldigvis spises aligevel 😉

Nanna - Ser lækkert og nemt ud!! Bare lige et spørgsmål: hvor køber du dit bøgesmuld henne? Kan simpelthen ikke finde det nogle steder

Jan - Det er også rimeligt nemt og godt 😉

Jeg har købt mit bøgesmuld her – http://baalteknik.dk/roegning-og-tilbehoer-82/roegesmuld-og-briketter-98/

God fornøjelse.

IDA - De ser mega gide og nemme ud…. men hvor mange mandler, og hvor meget olie og slat bruger du til en potion?

Jan - De er også rigtigt gode og nemme 😉

Øhm….jeg har ikke lige noget mål på mængden af mandler, olie eller salt.

Du kan med fordel fylde en frysepose godt op, komme olie op i posen. Det skal kun lige være så overfladen bliver lidt fugtig, sådan at saltet bliver sidende og så en passende mængde salt.
Bind posen og ryst det hele godt og grundigt. Hvis saltet ikke sidder fast på mandlerne kommer du bare lidt mere op i posen og gentager processen.

Lars Thøgersen - Har lige lavet dem 23.3.2019 i Ø57 Weber med Webers røgspiral. De er fantastiske. Jeg brugte 400g mandler, 50 gram havsalt og ½ dl rapsolie. Koldrøgningsmetode = Koldrøgning, temperatur i røgrummet mellem 16 og 22 grader, både bund- og topspjæld helt åbne. Efter røgning lige drysset og rystet med yderligere 25 gram salt. Nu får de lov at stå til i morgen, så ryster jeg lidt at saltet af, og så må vi se om de bliver gemt eller spist med det samme 😉 God røg

Jan - Glad for at det virker som et hit.

Herhjemme plejer de ikke at holde længe 😉

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*