Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Porchetta

Rotisseri er det nye sort!

Min fantastiske kone har begavet mig med en ny genial gadget – et rotisseri spyd.
Nu er det ikke kun tyske “Ham Ham” som kan præstere et stykke genialt tilberedt gris eller king chicken der kan fremvise et saftigt stykke kylling.

Udover at denne tilberedelses metode giver et fantastisk saftigt og smagfuldt stykke kød er den også totalt overskudsagtig idet at kødet sådan set bare passer sig selv. Det forhindrer selvfølgelig ikke en i at hver halve time lige at skulle se til vidunderet;-)

I dag laver vi en italiensk variant af en god gammeldags rullesteg med rosmarin, hvidløg og lime. Vi skal bruge et svineslag med svær, selvfølgelig økologisk, da vi har respekt for dyrene!!!! Dette svineslag er fra den økologiske slagter på kultorvet (og jeg er desværre ikke sponsoreret). Som I kan se på billederne er der meget kød i et enkelt svineslag, så der er mad til mange.

Vi starter med at defroste grillen…..


Så skal den nye gas flaske pakkes ud.

Laubær “busken” står klar i permafrosten.

Så rykker vi indenfor og hakker lidt rosmarin.

Et par hvidløg.

Deler en lime.

Så er vi fremme ved svineslaget.

Det pyntes med rosmarin, hvidløg og lidt limesaft.

Så skal det rulles sammen. Det er vigtigt at det bliver rullet stramt sammen så det ikke går op under tilberedningen.

Det skal snores godt sammen og det er vigtigt at snorene er stramme.


Voila! – et stykke rullesteg

Så er stegen spidet og klar til grillen.

Og så er den monteret på grillen.

Stegen pensles med lidt olivenolie og drysses med havsalt.

Et stykke bøgetræ ligges med ned i grillen for at give ekstra røgsmag.

Efter 1 time på grillen.


Efter 3 timer på grillen.

Stegen fik 4 timer i alt og skal så skæres i gode tykke skiver.
Stegen har sprøde flæskesvær hele vejen rundt og dufter dejligt stegt og røget. Det smagte helt fantastisk!
Jeg kunne ikke finde ud af hvilket billed der så lækrest så nu får I lige alle 4;-)




Newyorkerbyheart - Hvor er det smukt!!!! Jeg må have sådan en rotisseri-dims til Weber’en, så jeg også kan lave porchetta. Jeg er sikker på at min italiensk veninde ville elske mig for det :-)

Mange hilsner
Birthe

Jan - Tak tak ;-)
Det er simpelthen den bedste dims jeg har leget med i mange år ;-)
Den kan klart anbefales.

Porchetta | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] italiensk variant af en god gammeldags rullesteg med rosmarin, hvidløg og lime.Follow this link: Porchetta Filed under gastronomi-nyt, griseriet · Tagged with bbq/grill, dufter-dejligt, […]

Anders - Porchetta er gudespise og ægte mandemad – thumbs up!

Jan - Det er totalt en gude spise og af en eller anden grund føler jeg mig meget mandig når den roterer rundt derude ;-)

Dog var det pigerne der tømte fadet….

Thomas MadFar - Jeg må og skal eje sådan en dims til sommer, kæft nogle kyllinger man kunne grille, men porchettaen sær altså også klasse ud.

Jan - Ja, jeg ser også frem til at prøve med noget fjerkræ. Det er top frækt!

Jan - For dælen hvor ser det bare godt ud!
Specielt frækt at I selv skulle lave ild ;-)

Next stop – Pulled Pork i skoven ;-)

thomas - hej

Jeg skal lave porchetta på bål her til nytår. nogle gode tips herfra eksperterne? kan desværre ikke se billeder fra Esben.

Jan - Esbens billeder er desværre blevet slettet, ser det ud til.

Jeg tænker at jeg ville lave en spydpind som skulle igennem porchettaen og så nogle holdere til dette,
og så højt nok til at man blot kan snurre den rundt hver 15 min.

Med mindre at du er helt rock’roll og blot tager en “rigtig” rotiserie og forlænger ledning med ;-)

Daniel - Hej jeg har netop anskaffet mig rottisserie til Weberen… Og lørdag skal denne opskrift prøves… Men skal der være kul direkte under svinet eller gør man det indirekte??

Jan - Tillykke med den ;-)

Det skal være indirekte varme, så kullene skal ligge i siderne.
Alt efter hvor mange kul du bruger, fylder jeg engang imellem kun op i den ene side af grillen, så den ikke får for meget varme, for hurtigt.

God fornøjelse!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*