Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Hvid chocomousse m. clementinstøv og appelsinglace.

Så er det tid til at få en god “let” dessert.
Ved at bruge en siffon får man en meget luftig skum, luften er med til at give en fyldig smag, så alle smags nuancer fra chokoladen kommer frem. Så selv om det er fløde er den reele mængde man får meget lille. Det er ren Win-Win 😉

Vi starter med den hvide chokolade.


Så tager vi den mørke chokolade. Her er det Valhrona Manjari 64%, den har en dejlig frugtig smag som går godt med appelsin glacen.

Så skal vi bruge lidt stjerne anis.

Det kommes altsammen op i en gryde sammen med en passende mængde fløde.

Det varmes godt op og når chokoladen er smeltet hældes det på siffonen.

Toppen skrues på og så er vi klar til at fylde kulsyre på banditten.

Jeg bruger 2 kulsyre N2o lattergas (Tak til Jens)  patroner til denne portion.

Så skal vi lave appelsin glacen. Normalt bruger jeg frisk pressed appelsiner, men jeg har fundet en god frisk juice, så jeg sjufter den lidt her.

Sammen med lidt mørk sirup bringes gryden i kog og det hele koges ned til en tyk glace.

Så er den færdig.

Stil den i køleskabet til senere.

Så starter vi op på clementin støvet.

Brug en kartoffelskræller til at få nogle clementin flager.

Flagerne skal så tørres i ovnen. 100grader i et par timer er nok.

Kom de tørrede skræller sammen med lidt rørsukker i en blender og kør det indtil det bliver til “støv”.

Så er vi klar til servering.

Kenneth Kræmmer - Hej Hej, Jeg synes at denne opskrift ser meget, meget lækker ud. Jeg har i julegave modtaget en Isi GourmetWhip, og ville super gerne “testkøre” den med denne opskrift 🙂 Er der mulighed for at få lidt mængder tilføjet til opskriften?? Ha’ en super dag..

Jan - Nu bruger jeg meget sjældent opskrifter, men jeg skal forsøge at være så præcis som muligt.
Jeg vil mene på ca. 30gr hvid chokolade og 30gr mørk chokolade, 4 stjerneanis og 3-4dl fløde.
Det skal så varmes godt op uden at koge og så hældes på siffon. Brug 2 cream patroner og ryst
siphonen ca. 8-10 gange og sil på køl – Voila!

Det kan kræve lidt øvelse med siphonen inden man lige får styr på den.
Held og lykke og lad mig gerne høre om resultatet.

annahauk - HEI! Med hilsener fra det kalde nord. For en lekker side.
Jeg vil gjerne lage denne desserten, men har ikke sann spuma maskin! har du et tips til aa allikevel kunne lage moussen?? X Anna

Jan - Hej og tak for de nordlige hilsner.

Jeg vil mene at man kan køle fløden ned og piske den. Da fløden har været varmet, kan det måske være svært at piske fløden helt stiv.
Men det må være et forsøg værd 😉

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*