Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Frugtige forårsfiduser.

Så lykkedes det! – og jeg kan stolt præsentere jer for Griseriets frugtige forårsfiduser.

På Griseriet lader vi os ikke sådan lige slå ud – og selv om vi fejler holder vi os ikke tilbage fra at prøve igen med en endnu mere avanceret opskrift, så derfor skulle det nu prøves med frugt smag.
Der var rigtigt mange gode råd til de forbandede skumfiduser og tak for det. Jeg har nu fundet ud af hvor “fejlen” lå. Sukkermassen blev simpelthen pisket for længe og så var slaget tabt. Så nu kan jeg stolt præsentere forårskollektionen 😉

Vi starter med at lave en frugt lage. Her er det lidt jorbær og brombær fra fryseren, som skal koges op med lidt vand.


Når det har kogt i 20 min, hældes det over i en si så det kan dryppe af.

Så plejer jeg at mose bærene for at få alt det gode med. Husk at skrab frugtmosen af nedenunder sien.

Her er saften så, vi skal bruge 210gr.

Så skal vi bruge 400gr rørsukker. Jeg har her brugt min vanille sukker.

Hæld saften over til sukkeret.

Kog blandingen op og lad det koge i ca. 15 min til den når ca. 125grader.

Imens frugt saften karamelisere skal vi bruge 34gr gelantine. Jeg bruger denne gang pulver som jeg rører op med vand så det dækker.

Så skal det lige stå i et par minutter.

Tag en form og drys den med flormelis. Her bruger jeg en silikone form da jeg bilder mig ind at det er nemmere at få det ud når massen er stivnet.

Så hælder jeg gelantinen over i min røreskål.

Frugtmassen er nu ved at være klar.


Hæld frugtmassen over røreskålen.

Så er vi klar til at piske.

Pisk pisk pisk.

Belært af tidligere erfaringer er det fornuftigt at stoppe engang imellem og se hvor stiv massen er blevet 😉

Nu har det fået den rigtige konsistens. Dvs. det kan hældes ud af skålen. Jeg har kun pisket massen i 4 min. hvilket åbenbart er rigeligt på min Kenwood.

Her er det forløsende øjeblik, hvor massen rent faktisk lader sig hælde over i formen.

Der var hurrah råb og klapsalver, da det så ud til at lykkedes.


Projekt skumfidus ser ud til at være en succes. Nu skal de så stå i et par timer og stivne helt.

En tom skrabet skål.

Så er der gået 3 timer og jeg kan ikke vente længere. Forårsfiduserne vil ud.

Jeg drysser lidt ekstra flormelis på, for at de ikke skal klistre sig sammen.

Så skal de bare skæres ud.



Ser det ikke bare super godt ud?

Så er det bare at riste dem og tage den første bid.

For dælen hvor de smager godt. Dejlig naturlig frugt smag og så en let brændt karamel. Super duper frugtige forårsfiduser.

Piskeriset - Sejt! Godt comeback 🙂

Anders - BLÆR! 🙂

Jan - Tak tak 😉

Jan - Tak – det skabte også stor glæde 😉

Kel - Hej

Jeg har lavet disse, og de blev supergode, men at varme sukkermassen op til 180 grader, det må da være en fejl? Jeg stoppede ved ca. 125.

Dejlig side du har her, det er helt sikkert ikke det sidste jeg laver herfra.

Mvh
Kel

Jan - Jeg må tilstå at jeg ikke målte temperaturen, men blot lod den stå og koge i 15min.
Men jo 180 grader er vist lige lidt voldsomt 😉 Tak for tilbagemeldingen.
Og tak for de pæne ord!

Mvh…Jan

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*