Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Braisseret lam m. rodfrugtsmos.

Det er weekend og tid til en god simre ret med noget godt lammekød.
Jeg har altid haft en svaghed for en shepherd’s pie og ikke mindst den sprøde kartoffelmos, så istedet for klassisk dyb tallerken servering, fik det hele lige en ekstra tur i ovnen.


Vi starter med et dejligt stykke øko lammeculotte.


Og et dejligt stykke lammehals.

Kødet skæres ud i grove stykker, drysses med salt, peber og mel.

Så bruner vi kødstykkerne i olivenolie. De skal kun tage farve og så op af gryden igen.

Derefter tager vi nogle gulerødder.

Som vi hakker fint.

Så tager vi 3 bladselleri stokke.

Som også hakkes fint.

4 fed hvidløg, som kvases med en kniv.

1 stilk vinter ramt timian.

Gulerødder, bladselleri, hvidløg og timian svitses i olivenolie.

Så hælder vi en halv flaske hvidvin op i gryden.

Så skal alkoholen koges af og vinen reduceres let, hvorefter lammet kommes op i gryden igen.

Så skal vi have nogle ansjoser. Ansjoser og lammekød passer rigtigt godt sammen.

Vi skal bruge 3 ansjos filetter. Ansjoserne giver ikke retten en fiske smag, men fremhæver lammekødets smag.

3 brikker hakket tomater.

Så bringes det hele i kog og placeres derefter i en forvarmet ovn ved 200grader i ca. 3 timer.

Imens lammet er i ovnen er der rigeligt med tid til at lave rodfrugtsmos.



Der er faktisk så lang tid at man helt kunne glemme at tage billederne af hvordan man laver mosen………..
Men så kan jeg jo skrive lidt om det istedet for. Man koger kartoflerne, moser dem sammen med rigelige mængder fløde, smør og salt…..

Så har lammet hygget sig 3 timer i ovnen og kødet er blevet super mørt og saucen er reduceret og er blevet godt kraftig.
Så nu skal der hældes en god portion op i en skål og derefter en godt låg af mos ovenpå. Så skal det i ovnen så mosen kan blive sprød og lækker.



Og så skal der spises…..velbekomme.

Braisseret lam m. rodfrugtsmos. | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] Continue reading here: Braisseret lam m. rodfrugtsmos. […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*