Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Beurre noisette pærer m. vanillecreme og krumme.

Frugt og nødder passer godt sammen. Det samme gør pærer og brunet smør.
Det brunede smør giver som altid en dejlig syrlig nødeagtig smag som giver pærerene en ekstra dimension.
Sammen med marcipanen er det et rigtigt godt match. Det hele bliver holdt i skak af den “sur/søde” vanillecreme.

Lad os se at komme igang.

Vi starter med nogle pærer.


Som skal skrælles.

Derefter skal de halveres.

Så bruner vi en god klar smør.

Det skal brunes godt, men ikke brankes…..

Så kommer vi pærene på panden og steger dem ved mellem varme, så de får en flot stege skorpe.


Så har de fået en flot brun stege skorpe.


Så er det tid til lidt vanille.

Som vanligt skal den splittes på langs.

Og vanillekornene skal skrabes ud.

Så skal vi bruge nogle øko-citron skræller.


Så skal på stegepanden sammen med lidt rørsukker. Fyr op for panden så citronskrællerne for lidt varme og sukkeret kun lige begynder at se ud til at skulle karamellisere.

Så kommer vi lidt vand på panden og “koger” panden af. Derefter hælder vi sukkervandet op i en gryde sammen med pærene.

Det hele skal nu koge i ca. 20 min. Pærene skal stadigvæk være spræde inde i midten når de er færdige. Så vil eftervarmen koge det sidste af pærene uden at de bliver udkogte.

Så er det blevet tid til lidt marcipan krummer. Vi starter med et stykke parcipan.

Og lidt smør.

Som kommes i en skål sammen med lidt mel.

Det hele æltes sammen til en klump.

Denne klump rulles ud med en kagerulle imellem 2 stykker bagepapir.

Og så bager vi det ved 150 grader til det bliver brunt. Pas på, det brænder nemt i kanterne.

Så skal det knuses så det bliver til krummer.

Og så er det tid til vanille cremen. Og der starter vi med lidt fløde…

Som kommes op i en gryde sammen med en flækkes og skrabet vanillestang.

Og et par skefulde rørsukker.

Det bringes i kog og for svag varme reduceres fløden til en creme.

Så skal cremen køles ned og monteres med 2 store skefulde creme fraiche (som jeg glemte at tage billeder af)

Så er vi klar til servering. Og til det skal vi bruge 1 pære.

Når den ligger flot på tallerkenen river vi lidt lime henover.

Og så drysser vi noget af vores marcipan krumme henover.

Og så skal vi bruge den dejlige vanillecreme, som med generøs hånd hældes henover pæren.

Velbekomme.

Retten blev ledsaget af den geniale 1994 Spätburgunder Weissherbst Auslese fra J.B. Becker. Total ekstase.

Klidmoster - Smukt!

Jan - Tak 😉

Beurre noisette pærer m. vanillecreme og krumme. | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] godt match. Det hele bliver holdt i skak af den “sur/søde” vanillecremeView post: Beurre noisette pærer m. vanillecreme og krumme. Filed under gastronomi-nyt, griseriet, velbekomme · Tagged with blev-ledsaget, creme, […]

Gastromanddk - Du har da virkelig været i hopla Jan.

Tak for inspiration og lækre billeder!

Jan - Tak igen 😉

Niklas - Fedest, har spist og spist det til hakkebøf mange gange. Mega godt når man kommer hjem fra skole og har nakket lidt frugt på vejen hjem far og Lone.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*