Fisk/Skaldyr,  Forret,  Suppe

Jomfruhummerbisque og sushi.

Det er forår og tid til jomfruhummere.
For at forsøge lidt nyt laver vi en dejlig skummende bisque og bruger det dejlige kød til lidt forårsfriskt sushi.
Og det var faktisk ret godt 😉
Lad os få fyret op under banditterne.


Det er svært at pille jomfruhummerhaler og tage billeder samtidigt, så I må forestille jeg hvor sjovt det var 😉
Her er skallerne som skal udgøre basen for min bisque. De skal svitses i meget varm olivenolie.
Så tilsætter vi en smule tomatpasta som skal “brændes” af i gryden.

Kom et par hvidløg op i gryden.

Så er det tid til lidt alkohol. Her kan benyttes hvidvin eller Noilly Prat som jeg gør denne gang. Sørg for at koge alkoholen af inden der tilsættes vand.
Hæld vand på så det dækker skallerne. Lad det koge op og kog det i 10min. Derefter skal det sies så vi har den rene suppe tilbage og så skal det reduceres lidt så vi får en god og kraftig bisque..

Når bisquen er reduceret tilsætter vi en god slat fløde og lader det simre.

Så skal vi have stegt jomfruhummerhalerne og jeg steger dem i denne fantastiske basilikum/olivenolie.

Kom haler og et hvidløg på panden og steg dem kort på begge sider.

Så er de klar. Stil dem til afkøling.
Så skal vi have sat nogle ris over.

Jeg plejer at tilsætte 1 1/2 gang vand til mængden af ris. Så bringer vi risen i kog, kog dem i 10min. Sluk for varmen og lad dem stå 10min under låg og så er de klar.
Imens risen står og køler blander jeg lidt mirin i risen. Og derefter skal de køle helt af.

Så skal der laves lidt teriyaki/mayonnaise. Da jeg var i Japan for nogle år siden var jeg ret overrasket over hvor mange ting de bruger mayonnaise til. Så derfor skal der selvfølgelig også være mayonnaise i min sushi. Så vi tager et par skefulde mayonnaise og et par skvæt teriyaki sauce.


Så rører vi det rundt og voila – Teriyaki mayonnaise.
Vi skal også bruges noget dejligt friskt saltet stenbiderrogn.
Karse.
Og så er vi klar til at komme ris i rullen. Her krydrer jeg det også med lidt sorte sesam frø.
Så vender vi tangen om så risene er på yder siden og smører lidt mayonnaise  på tangen og ligger jomfruhummerne på tangen.
Så kommer vi også stenbiderrogn og karse på.
Og så skal der rulles. Rullen skal lige stå og samle sig lidt i et par minutter.
Imens piskes bisquen med en stavblender så den er godt skummende, så hældes den op i en kop og garneres med lidt fintskåret purløg.

Tegn et par striber med teriyaki/mayonaissen på tallerkenen, lig sushien på og server mens bisquen er rygende varm.


15 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *