Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Jomfruhummerbisque og sushi.

Det er forår og tid til jomfruhummere.
For at forsøge lidt nyt laver vi en dejlig skummende bisque og bruger det dejlige kød til lidt forårsfriskt sushi.
Og det var faktisk ret godt 😉
Lad os få fyret op under banditterne.



Det er svært at pille jomfruhummerhaler og tage billeder samtidigt, så I må forestille jeg hvor sjovt det var 😉

Her er skallerne som skal udgøre basen for min bisque. De skal svitses i meget varm olivenolie.

Så tilsætter vi en smule tomatpasta som skal “brændes” af i gryden.

Kom et par hvidløg op i gryden.

Så er det tid til lidt alkohol. Her kan benyttes hvidvin eller Noilly Prat som jeg gør denne gang. Sørg for at koge alkoholen af inden der tilsættes vand.

Hæld vand på så det dækker skallerne. Lad det koge op og kog det i 10min. Derefter skal det sies så vi har den rene suppe tilbage og så skal det reduceres lidt så vi får en god og kraftig bisque..

Når bisquen er reduceret tilsætter vi en god slat fløde og lader det simre.

Så skal vi have stegt jomfruhummerhalerne og jeg steger dem i denne fantastiske basilikum/olivenolie.

Kom haler og et hvidløg på panden og steg dem kort på begge sider.


Så er de klar. Stil dem til afkøling.

Så skal vi have sat nogle ris over.

Jeg plejer at tilsætte 1 1/2 gang vand til mængden af ris. Så bringer vi risen i kog, kog dem i 10min. Sluk for varmen og lad dem stå 10min under låg og så er de klar.

Imens risen står og køler blander jeg lidt mirin i risen. Og derefter skal de køle helt af.

Så skal der laves lidt teriyaki/mayonnaise. Da jeg var i Japan for nogle år siden var jeg ret overrasket over hvor mange ting de bruger mayonnaise til. Så derfor skal der selvfølgelig også være mayonnaise i min sushi. Så vi tager et par skefulde mayonnaise og et par skvæt teriyaki sauce.


Så rører vi det rundt og voila – Teriyaki mayonnaise.

Vi skal også bruges noget dejligt friskt saltet stenbiderrogn.

Karse.

Og så er vi klar til at komme ris i rullen. Her krydrer jeg det også med lidt sorte sesam frø.

Så vender vi tangen om så risene er på yder siden og smører lidt mayonnaise  på tangen og ligger jomfruhummerne på tangen.

Så kommer vi også stenbiderrogn og karse på.

Og så skal der rulles. Rullen skal lige stå og samle sig lidt i et par minutter.

Imens piskes bisquen med en stavblender så den er godt skummende, så hældes den op i en kop og garneres med lidt fintskåret purløg.

Tegn et par striber med teriyaki/mayonaissen på tallerkenen, lig sushien på og server mens bisquen er rygende varm.



Kasper Bergholt - Wauv! Det er dæleme en lækker og smuk kombination, du har begået dér. Den ville jeg gerne sætte tænderne i!

Jomfruhummerbisque og sushi. | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] er skallerne som skal udgøre basen for min bisque. De skal svitses i meget varm olivenolieLink: Jomfruhummerbisque og sushi. Filed under griseriet, stenbiderrogn · Tagged with bisque, derefter-skal, forret, […]

Jan - Tak skal du have 😉

Klidmoster - Enkelt, lækkert og visuelt helt i top 🙂

Jan - Tak 😉

Gastromanddk - Ser jo alt for blæret og alt for lækkert ud!

Jan - Tak tak 😉

Københavnske restauranter - Det her er jo et perfekt eksempel på “keep it simple” med gode råvarer, og en lækker anretning 🙂

Mvh

Bo
http://københavnskerestauranter.dk/

Jan - Tak skal du have for de rosende ord 😉

Søren Larsen Pedersen - Hej Jan,

Hvad er det for nogle tallerkener, som du serverer på? – De er virkelig flotte! 🙂

– Søren

Jan - Det er granit tallerkner fra mcc-shop.de, de giver lige det hele et pift 😉

Søren Larsen Pedersen - Det må jeg give dig ret i – De ser meget eksklusive ud 🙂

Siden er åbenbart under opdateringer – Kan du huske, hvad de ca. koster?

– S

Jan - Faktisk ikke, men det burde stå på mcc-shop.de

Tommy Højgaard - Fantastisk kombination. smukt og enkelt

Jan - Tak skal du have 😉

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*