Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Saltimbocca m. linsesalat.

Jeg har altid været meget begejstret for saltimbocca og da foråret jo er over os, var det på tide med en forårs frisk udgave af den romerske klassiker.
For mig var det nyt at prøve med en let linsesalat hvor rucolla, ramsløg og gulerøder fjernede det lidt tunge i linserne og gjorde det til en fantastisk delikat og “let” ret.
Det er helt klart en ret der skal laves igen!

Vi starter med en håndfuld dejlige linser af Puy varianten.


Disse kommes i en gryde med rigeligt vand. Hvor efter de koges i ca. 15min. Tjek efter 10min og de er møre.

Så skal vi igang med de ovntørrede tomater og til det skal vi bruge nogle……tomater.

Tomaterne skal pensles med en oliedressing. Til dette bruger jeg den fantastiske basilikum oliven olie.

Så tager jeg en blanding af provence og oliven salt. Det giver diskrette smagsnoter af timian og oliven i tomaterne, som er helt fantastisk.

Et skvæt æblecidereddike.

Det pensler vi så på tomaterne.

Nu skal disse skønne tomater så ind i ovnen i et par timer ved 100grader og gerne varmluft da det er med til at tørre tomaterne ud hurtigere.

Imens tomaterne hygger sig ovnen, kan vi starte op på kødet. Her er det tynde skiver kalvefilet.

Som pyntes med en skive prosciutto.

Som igen pyntes med et dejligt salvieblad.

Så ligger vi nogle papirstynde skiver hvidløg på kødet.

Og slutter af med friskkværnet sort peber.

Så skal kødes foldes på midten, hvorfefter en spyd holder det hele samlet.

Så varmer vi lidt olivenolie på panden.

Og steger kødet kort.

Det skal blot brunes, så det ser super lækkert ud.

Når alt kødet er brunet, koger vi panden af med lidt hvidvin, her er det en helt alm. Sauvignon Blanc.

Kog kog kog.

Når alkoholen er fordampet hælder vi en god slat fløde op på panden.

Og lader det lige komme op og koge i et par minutter.

Så hælder vi saucen henover kødet og sætter det ind i ovnen i ca. 20 min.

I mens kødet er ovnen kan vi gå videre med linsesalaten. Og her skal vi bruge et par gulerødder.

Gulerødderne skal hakkes fint.

Så hælder jeg lidt kogende vand henover gulerødderne. Dette vil “blanchere” dem og ikke koge dem ud, så de vil stadigæk være sprøde. Det er et trick jeg lærte til et “Quooker” arrangement jeg deltog i for nogle uger siden. Vi skulle lave mad med en Quooker og kokken Nicolai Tram viste os dette trick som er ret smart..

Så skal vi bruge nogle forårsløg.

Jeg plejer at bruge det grønne på forårsløget, så det skal vi hakke. Jeg efterlader den hvide del hel, da vi bruger det senere.

Her laver vi også Quooker tricket.

Når løgene har ligget i et par minutter, tager jeg den hvide del og lader den ligge på panden og hygge sig med lidt smør, så den bliver lækker blød.

Nu er linserne kogt færdigt og vandet hældt fra.

Så hælder vi gulerødderne over i skålen.

Og forårsløgene.

Et skvæt olivenolie.

Så river vi lidt øko-citronskal henover linserne. Det skal ikke være særligt meget, bare lige nok til at give lidt citrus noter, til at gøre det friskere.


Lidt salt og peber…

Så skal vi bruge nogle blade ramsløg. Her er det min nye dejlige potteplante med ramsløg som står i strutter af friskhed. Venligst doneret af mine svigerforældre.

Ramsløg er geniale! De smager af frisk mild hvidløg. Super dejlig forårs krydderurt.

Så vi skal blot tage nogle blade, hakke dem og komme dem op i salaten.

Så tager vi en gavmild håndfuld rucola salat.

Som skal hakkes groft.

Så skal rucolaen og ramsløgene op til linserne.

Så skal det hele røres lidt rundt og så er salaten klar.

Kalvestykkerne er nu også færdige.

Og efter et par timer i ovnen er tomaterne nu også færdige.

Tomaterne skal skæres over til halve.

Og så skal der anrettes.
Vi starter med at komme linsesalaten på tallerkenen og lidt tomater ovenpå.

Så ligger vi et stykke kalvefilet ovenpå linserne.

Så tager vi smøret som forårsløget har ligget og hygget i og hælder det oven på kødet. Samtidigt skærer vi forårsløget ud i et par stykker.

Og så hælder vi hvidvinssaucen henover det hele og pynter med lidt rucola.

Velbekomme.




Det hele blev nydt med Martin Steimann’s glimrende Spätburgunder. 2006 er en kølig årgang og den “kølige” smag går rigtigt godt med fløde og salt.

Saltimbocca m. linsesalat. | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] dejlige linser af Puy varianten. Disse kommes i en gryde med rigeligt vandSee the article here: Saltimbocca m. linsesalat. Filed under griseriet, velbekomme · Tagged with bruge-nogle, giver-diskrette, grøntsager, […]

Gastromanddk - Ser super lækkert ud Jan!

Jeg tror da lige jeg tilføjer den til vores lille samling af påskeopskrifter: http://gastromand.dk/madblogs-opskrifter-paskemiddag-frokost/

Jan - Hej!

Tak for rosen og tak for linket!

16 bud på opskrifter til den moderne påskefrokost • GastroMand.dk - […] Saltimbocca med linsesalat – Griseriet.dk […]

Yvonne Rasmussen - Vil gerne lave saltimboccan men er i tvivl om hvor mange grader kødet skal varmes på? I 20 minutter i ovnen.

Jan - Jeg ville give det 200 grader i ca. 15-20 min.

God fornøjelse…

dorthe anneberg - Hej – det ser rigtig lækkert ud! Hvor køber du oliven og provencesalt? Mvh Dorthe

Jan - Tak ;-)

Oliven og salt er fra torvehallerne, men burde også være til at finde andre steder.
Om ikke andet kan man hurtigt lave sit eget salt.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*