Grøntsager,  Hovedret,  Kød

Lammeculotte m. rødbedecreme og balsamicoglace.

Så blev det påske og jeg var heldig at have tid til en hurtig påskefrokost. Da jeg vidste ikke om jeg ville være hjemme i påsken, havde jeg ikke forberedt eller fået indkøbt så meget, så der måtte improviseres. Efter en tur i grønsagsskuffen og urtebedet blev der fundet rødbeder, radisser, ramsløg, timian etc. så det så ud til at kunne blive et hæderligt måltid.

Lad os komme igang.
Turen i urtebedet gav lidt ramsløg, timian og purløg.

Så vil jeg lave nogle smørsauterede radisser. Her har vi et dejligt bundt fra Din baghave.
Disse skæres i tynde skiver.
Brun lidt smør i en gryde.
Når smøret er brunet tages gryden af bluset og radisserne kommes op i gryden. Rør lidt rundt og lad radisserne stå i eftervarmen.
Så er vi kommet til de dejlige lammeculotter.
Disse snittes ovenpå og krydres med salt, peber, hvidløg og timian. Til sidst hælder vi lidt olivenolie henover og så skal de i ovnen ca. 20 min ved 150 grader.
Når culotterne er 55 grader tages de ud af ovnen og skal derefter trække i min. 20 min.
Så fandt jeg nogle forårsløg som ikke så superfriske ud, men var fine nok til formålet.
Så derfor bruger vi kun den hvide del.

Løgene kommes op i noget smeltet smør og skal småsimre i 5 min.
Så er vi nået til rødbederne. Disse store og saftige banditter var fra Din Baghave.

Jeg ville egentlig have bagt dem i ovnen, da bagning af rødbederne holder på den mørke farve og på smagen. Men da lammet var i ovnen måtte jeg jo improvisere. Så derfor vil jeg sautere dem. Sauteringen vil holde på farven og give dem den der “stegte” smag……
Lidt olivenolie på panden…..
Steg rødbederne i 10 min.
Derefter hælder vi lidt vand på panden og koger rødbederne.
Vi skal også have et skvæt æblecidereddike.
Når rødbederne er blevet møre skal de tages af.
Rødbederne kommes over i blenderen og blendes så overaskende nok 😉
Imens reduceres den resterende væde på panden.
Et godt skvæt balsamico tilsættes. 1/2 dl er ikke for meget.
Det hele reduceres til en “tyk” glace. Når balsamico reduceres fordamper eddiken og tilbage har man en sød drueagtig væske, som sammen med rødbederne og æblecidereddiken er helt fantastisk.
Så tilsætter vi lidt salt, peber, smør og olivenolie. Smøret og olien vil være med til at “jævne” cremen.

Så har vi en lækker rødbedecreme.
Så finthakker vi ramsløgene.

Og tager lidt af ungernes skole karse 😉
Forårsløgene skal drysse med røgsalt, så derfor skal vi bruge lidt røgsalt……
Dette knuses i morteren, så vi har et fint pulver.

Og så er vi klar til anretning. Culotterne skæres over og sættes på tallerkenen. Se lige den flotte røde farve, de er stegt helt perfekt.
Så kommer vi rødbedecremen på, drysser røgsalt på forårsløgene, drysser ramsløg på culotterne, ligger smørradisserne på, drysser lidt karse på og til sidst hælder vi lidt rødbede/balsamico glace henover culotterne. Og så er der serveret påskefrokost på 1 time…..Velbekomme.

9 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *