Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

DEN LETTE SOMMERMENU.

Det er sommer og det er på tide med en dejlig let sommermiddag.

Der er ikke så meget andet at sige end blot – Lad os komme igang!

Amuse Bouche
Røget silderogn.


Røres med lidt mayonnaise, røget paprika, salt og peber.

Små toast….

Så er det ellers bare udenfor og servere sammen med en apperitif – som i dag var tranebær, ingefær, mineralvand og masser af is.

Asparges og kammuslinger.
En god portion af de næsten legendariske asparges fra Søren Wiuff, købt hos din baghave.

Efter de er skrællet skal de blancheres. De smagte så godt rå, at jeg gerne ville beholde den helt friske smag, så jeg har hældt kogende vand på dem og temperaturen vil falde så hurtigt at det vil være næsten det samme som en blanchering.

En god portion friske store kammuslinger fra en rigtig fiskemand/dame!

Som skal have en tur på grillen.

Serveret med en lun omgang Beurre Noisette (brunet smør).

Og lidt radiser.

Kartoffelmad m. rygeost og radiser.
Vi starter med nogle skiver rugbrød.


Disse steges i lidt smør så de bliver rigtigt sprøde.

Så koger vi nogle nye kartofler.

Disse skæres i skiver der passer til størrelsen på rugbrødet.

Så smører vi en god omgang rygeost oven på kartoflen.

Så skal vi bruge nogle tynde skiver radise og så er vi klar til at pynte……..

Så er der pyntet færdig og vi har lavet lidt mere beurre noisette.


“Kultorvets” Kyllingebryst m. linsesalat, sauterede forårsløg, ovntørrede tomater og hvidvins/citron sauce.
En mere detaljeret gennemgang af linsesalaten kan findes her.
Puy linser.

Jeg var så heldig at vinde en Quooker for 2 måneder siden og den er simpelthen bare fantastisk – uden at det skal være en officiel reklame. Den gør så mange ting nemmere og hvis det ellers passer, så skulle den ikke bruge mere energi end en el-kedel og så sparer jeg en masse strøm ved ikke at skulle bringe vand i kog på komfuret. Så linserne får simpelthen bare en tur under hanen og så er kogningen igang…….brilliant!


Til linsesalaten skal vi bruge forårsløg.

De grønnestængler hakkes og får en tur under quookeren. De hvide løg bliver sauteret i lidt smør.

En håndfuld gulerødder.

Hakkes og får også en tur under quookeren.

Rucola salat, som skal hakkes groft og det hele blandes sammen.

Her er så en reklame! Disse øko-kyllingebryster er fra Slagteren på Kultorvet og det er en åbenbaring af de større. De er simpelthen så saftige, møre og smagfulde at når man først har smagt dem, vil man aldrig købe andet. De er selvfølgelig dyrere end det pap man kan købe i supermarkederne, men det kan simpelthen heller ikke lade sig gøre at producere et kvalitetsprodukt, have respekt for dyrene og så sælge 2.4 kg. kyllingebryster for 149,- – neutralmarineret eller ej……..Det er og bliver noget svineri!
Anyway…..tilbage til mine fantastiske, saftige, møre kyllingebryster. Jeg ligger et par rosmarinstilke ind under skindet og giver dem lidt salt og peber.

Så skal de ellers ud på grillen og………grille…..

Efter de har stået i 20 min og samlet sig er de klar til at bliver skåret og serveret.


Så er vi klar til servering.

Bagte rabarber m. citronfromage, hindbær, ristede skumfiduser og marengsbrud.
Vi starter med at rive en usprøjtet citron.


Så skal vi bruge 1/2 tsk husblas (1 blad), dette udblødes i 1 spsk. vand.

Vi skal bruge 1 æg.

1 vanillestang, som flækkes og skrabes.

100 gr. rør sukker.

Saften fra 2 citroner.

Æg, sukker og citron piskes godt sammen.

Så hældes det over i en gryde, der varmes op og under konstant omrøring indtil væsken bliver tyk.


Imens citronmassen køler helt af, pisker vi 1,5 dl fløde.

Og så blander vi citronmasse og flødeskum sammen og voila – citronfromage.

Så skal vi bruge nogle rabarber som skæres i mindre stykker.

Disse ligges op i et ovnfast fad og drysses med vanillesukker.

Så har de været 15 min. i ovnen ved 130 grader og er nu dejligt møre og søde.

Så skal vi igang med marengsbrudet og her skal vi bruge 3 æggehvider.

150 gr rørsukker.

Når jeg laver marengs af rørsukker plejer jeg at opløse sukkeret i æggehviderne inden jeg pisker dem, da sukker krystallerne ellers ikke altid bliver opløst.

Så er de pisket godt luftige.

Marengsmassen skal smøres ud på et stykke bagepapir og i ovnen ca. 30 min. ved 130 grader.

Her har vi nogle fryssetørede hindbær.

Som vi blender til fint pulver. Dette pulver ruller vi citronfromagen i om lidt.

Så kommer vi nogle skumfiduser på nogle rosmarin stilke.

Så rister vi skumfiduserne……

Og så er vi klar til servering.

En dejlig let sommer dessert.


Og til sidst med marengsbruddet.

Velbekomme…….

Det lyseblå køkken - Fantastisk lækker, delikat og inspirerende menu. Det er den slags mad jeg elsker – hele året rundt 😉 Også stor ros til dine fotos. Me like.

Ha en skøn weekend…

Mange hilsner
DLB

Jan - Tak 😉

Anne au Chocolat - Wauw wauw wauw, hvor er det lækkert – DET HELE 🙂

Jan - Tak skal du have 😉

Anders - Smukke serveringer!

Asparges, kammuslinger og brunet smør er altså en vinder: http://gastromand.dk/opskrift-gr%C3%B8nne-asparges-kammusling-crumble-brunet-sm%C3%B8r/

Jan - Tak i lige måde – den ser super lækker ud den crumble!
Godt tænkt.

Mette Lindgaard - Menuen ser virkelig god ud og sikke nogle lækre kyllingebryster med skind!
Skøn blog og skønne billeder, du tager 🙂

Jan - Tak skal du have 😉

MadMedMartin - Imponerende… Virkelig en menu jeg kan blive inspireret af. Glæder mig til at læse mere på din blog.

Jan - Tak! og du er altid velkommen tilbage 😉

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*