Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

FORÅRSRULLER.

Jeg elsker forårsruller!
De er sprøde, fyldt med den skønneste hvidkål og så kan der udover den obligatoriske soyasauce benyttes et utal af andre dip-sauce såsom sur/sød sauce, peanut sauce, chili sauce etc.

Denne er opskrift er fra Michelle Luu og den er min favorit, da den er simpel med så alle ingredienserne kommer til deres ret.

Forårsruller kan sagtens fryses – så lav nu rigeligt!

Lad os komme igang.

Vi starter med et hvidkålshoved.


Vi skal bruge ca. et 1/2 hvidkål som skal hakkes.

Vi skal også bruge 400gr hakket oksekød.

2 fed hvidløg fint hakket.

2 tsk. salt.

2 tsk. rørsukker.

1/2 tsk. peber.

2 tsk. sesamolie.

Så starter vi med at stege kødet. Når kødet er gennemstegt tilsætter vi salt, sukker, peber, olie og hvidløg.

Så tilsætter vi hvidkålet som også steges.

Jeg kan godt lide at kålen stadigvæk har “bid” når man spiser forårsrullen, så derfor steger jeg det kun i 5 min. og så skal den stilles på køl.

Til dejen skal vi bruge 500 gr hvedemel.

5 spsk. kartoffelmel.

1 æg.

1 tsk. salt.

1 dl olie. Her bruger jeg solsikkeolie.

1 L vand.

Det hele blandes sammen.

Og piskes rigtigt godt sammen.

Og så er vi klar til at lave pandekager. Jeg tror alle ved hvordan man laver pandekager så vi springer hurtigt frem til de færdige pandekager.

Voila – pandekager.

I mens pandekagerne står i køler af kan vi lave jordnøddesaucen. Jeg kan helt klart anbefale færdigt pillede jordnødder og ikke som her da det tager 200 år at pille dem selv og det beriger ikke ens person selv at pille dem 😉 men nu havde vi altså en pose stående som jeg lige så godt kunne bruge.

Og her nogle flotte jordnødder.

Dem kommer vi op i en blender og blender dem fint.


Så skal vi bruge 1/2 ds. kokosmælk.

1 spsk. rørsukker.

Saften fra 1 lime.

1 spsk. fiskesauce.

Det hele kommes op i en gryde og bringes i kog.

Saucen skal blot bringes i kog og så tages af blusset.

Så er vi næsten klar til at rulle…..rullerne. Og vi skal bruge noget “lim” til rullerne. Limen laves af hvedemel og vand. Bland blot sammen så du har en tyk “lim”.

Og så kan vi komme igang med rullerne. Vi starter med en pandekage.

Som vi kommer en passende mængde fyld på.

Så pensler vi pandekagen med “limen”


Og så skal der rulles.




Viola – en forårsrulle.

Voila – en masse forårsruller.

Så er det blot af stege dem i frituren.


Ser det ikke bare godt ud?


Og så skal der serveres. Velbekomme.




Det lyseblå køkken - Hej Jan

Som foto- og madnørd er det lige præcis sådan her et indlæg jeg elsker.

Flotte fotos og lækker inspirerende mad. Tusind tak for at dele.

Forårsruller har jeg ikke spist i mange år. Dem på frost smager jo rædsomt og inspirationen eller lysten til, at lave dem selv har heller ikke været til stede.

Men nu har virkelig fået lyst til de små lækre forårsruller med god soya, chilidip m.m. Det er skrevet øverst på “what to cook” listen 😉

Ha en god dag

Mange hilsner
DLK

Jan - Det er bare at komme igang, det er faktisk ikke så besværligt og så smager det helt fantastisk!

Og tak for rosen……

Det lyseblå køkken - Selv tak 🙂

Tror nu heller ikke det er spor besværligt, at lave forårsruller selv.

Jeg husker stadig de store lækre forårsruller fra Kinagrillen for 20-30 år siden. Uhm! Med eller uden rottekød 😉 Og så har jeg da også spist masser af små lækre ruller, når vi har været ude at spise.

Forårsruller er nok bare gået i glemslen, herhjemme, grundet dårlige minder fra Daloon og lign. Synd! Det kan jeg godt se nu 🙂

Glæder mig til, at servere hjemmelavede ruller for hele familien.

Mange hilsner
DLK

Gastromanddk - Ser jo ALT for lækkert ud Jan!

Jan - Takker 😉

Julie/Gane&Gaffel - Hej Jan
Puha, det ser godt nok lækkert ud. Og dejligt at man kan lave det hele selv – altså også dejen. Jeg har altid tænkt i den købedej man kan få i thaisupermarkederne, men med den her hjemmelavede må det da blive endnu bedre.
Tak for inspiration!

Jan - Jeg har før lavet dem med færdig dej og det biver også godt, men det er lige et par numre bedre med helt hjemmelavet pandekager 😉

Amalie - Jeg er en stor forårsrulle-fan og laver dem tit: med færdigdej og nudler i fyldet. Jeg var derfor nødt til at prøve denne opskrift i forgårs! De blev gode, men jeg synes, at pandekagen blev lige lovlig tyk? Men øvelse gør mester, siges det, så jeg vil nok forsøge mig igen en anden gang – med en tyndere kagedej.
Tak for en fantastisk inspirerende blog.

Jan - Jeg havde også selv lidt udfordringer med at de blev for tykke til at starte med, men med lidt øvelse fik jeg dem ned i tykkelse 😉

Carsten Nielsen - Jeg ser, at du kommer kartoffelmel i dejen.

Er der en særlig grund til det?

Jan - Godt spørgsmål!

Nu er det jo en autentisk kinesisk opskrift så jeg er ikke helt klar over hvorfor der er kartoffelmel i dejen.
Men et hurtigt bud vil være noget med en blød og lettere dej?

Carsten Nielsen - Nå, men jeg prøver sgu i aften med din måde.

Jeg har prøvet med en hjemmelavet, dog ikke som pandekager.

De var svære at få pæne, men de smagte sgu godt, det er udseendet, jeg kæmper med.

Tak for svaret mvh Carsten

Jan - De her er meget nemme at have med at gøre og de smager super godt.

God fornøjelse.

Chris - Hejsa
Super opskrift – super nemt – og smager himmelsk…
Meeeennnn skal lige høre, hvordan du får dine sådan bobbel crispy som på FOTO? Hvor lang tid koger du dem?

Jan - Tak 😉
Det glæder mig at du kunne lide dem.

Jeg gør ikke noget andet end i indlægget, brandvarm olie og så bare op i gryden indtil de er godt brune.
Så jeg har nok bare været ekstra heldig på billedet 😉

karin andersson - Hej. Tak for en rigtig, rigtig god opskrift, de er virkelig dejlige. Jeg skal overhoved ikke blande mig i din opskrift, den er fin som den er, men jeg synes jeg manglede nogle bønnespirer, så det gjorde jeg næste gang, modregnede lidt hvidkål og det gjorde dem bestemt ikke mindre gode.

Jan - Tak for feedback 😉

Ja bønnespirer vil sikkert klæde rullerne. Jeg er dog ekstremt glad for kål, så spirene måtte vige pladsen 😉

Marianne - Det ser vildt lækkert ud, men…. kan de fryses og hvis ja, hvordan skal jeg opvarme dem aå de beholder sprødheden?

Jan - Ja det kan de sagtens, alt efter om de er optøet skal de bare have samme tid, som inden de bliver frosset og et par minutter længere hvis de er frosne.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*