Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

VERDENS BEDSTE RUSTIKKE PIZZA.

Dette indlæg bliver superlativernes indlæg!
Jeg har lige lavet verdens bedste pizza nogensinde overhovedet og jeg er ikke bange for at sige det 😉
Specielt fordi jeg faktisk normalt ikke plejer at lave gode pizzaer, men det gør jeg nu!
Dejen er knasende sprød og sej, luftig og lækker blød inden i…..simpelthen en fantastisk krumme som det vist hedder.
Den var faktisk så fantastisk at mine piger (5 & 8 år) blev helt sagelige og spiste så det stod dem ud af ørene, selv skorperne, som jeg normalt kæmper for at få dem til at spise, blev spist med stort velbehag.

Tricket er en “våd” dej. Så jeg brugte min alm. brød opskrift som kan ses her og fremgangsmåden er som følger.
Start med at røre dejen godt sammen, jeg har valgt at lav en grov dej, da jeg bedst kan lide lidt grove brød, det giver ekstra smag.
Jeg forsøgte mig med denne metode fordi jeg ikke er særlig god til at stå og svinge pizzaer rundt og jeg er helt elendig til at lave runde pizzaer. Og pizzaer skal jo være runde!
Så derfor tænkte jeg….springform!
Så denne metode går i sin enkelthed ud på at hælde den “våde” dej ud i en springform, lade den hæve og så ind i ovnen.

Lad os komme igang, jeg ved at I må være spændte 😉

Vi skal bruge 1 stk bagepapir.


Så skal vi bruge en springform som skal smøres med lidt rapsolie, så dejen ikke sidder fast.

Så er vi ved at være klar.

Dejen hældes op i springformen.

Og så kommer man vand på hænderne og “masserer” dejen ud i springformen.

Dæk springformen til med plastfilm og lad dejen stå i min. 4 timer. Har du travlt er 1,5 timer også ok, så får man bare mindre “brød” smag.

Så har dejen stået og hygget sig og har hævet ganske godt.

Forsigtigt løftes springformen af og vi har en flot rund dej.

Så skal vi lave tomatsaucen. Her er det vigtigt med gode tomater og her har Il Fornaio og Urtekram nogle af de beste mosede tomater,

Tomaterne blandes med lidt olivenolie, frisk basilikum, oliven og herbes de provence salt. Du skal ikke være nervøs over at saucen er “våd”. Dejen er ret sej og hæver godt op, så den kan uden problemer tåle godt med væde uden at blive slatten.


Dagens pizza er en “peperoni” pizza, der i dagens anledning er lavet med den fantastiske danske “chorizo” pølse fra Aalbæk.

Ingen pizza uden ost og her bruger vi en ægte mozzarela ost lavet på bøffelmælk dvs. ikke Galbani……..

Så er pizzaen pyntet. Jeg plejer at komme sauce helt ud til kanterne, da de så smager bedre, men det ser pænere ud sådan her……Så det er for jeres skyld 😉

Så er vi klar til ovnen. Træk bagepapiret over på en bagespade og så ellers ind i ovnen ved 250 grader indtil osten er gylden. Det tager ca. 15-20 min. Jeg bruger en bagesten, så jeg ved ikke hvordan det går på en bageplade!

Viola! – Så lige hvor flot den er hævet op, sprød lækker og luftig……uhm….jeg bliver helt sulten igen og kan I se at den er rund!


Så skal pizzen pyntes med frisk basilikum og knust røg-salt.

Og så skal der ellers spises.




Der blev desværre ingen rester…….
Jeg kan kun sige at billederne ikke gør pizzaen retfærdighed, det var simpelthen genialt og fantastisk og jeg tror det kommer til at vare lang tid inden jeg nærmer mig et pizzeria igen.
Så jeg kan kun anbefale at I prøver opskriften, jeg er ret sikker på at I også vil blive begejstrede for den. Og ellers så ring, vi kommer gerne og spiser pizzaen 😉

Pizzaen fik godt følgeskab af den ultimative “pølse” vin, nemlig Grignolino’en fra Bricco Mondalino.

Jeg havde en springform til overs, så med den ville jeg se om jeg kunne trække mit eksperiment over i en Foccacia model. Så i stedet for at tage springformen af, vil jeg nu bage dejen med springformen på. Ja! – vi lever livet vildt hos os 😉

Vi smører rigeligt med olivenolie på dejen.

Og rigeligt med den gode tomatsauce fra Il Fornaio og så er den også klar til ovnen. Igen ved 250 grader indtil den er gylden ovenpå.

Så er den færdig og nøj hvor den dufter.

Igen lækker sprød og luftig.


Masser af dejlige lufthuller.

Den gør sig også super godt grillet.

Newyorkerbyheart - Hold nu op, hvor ser det GODT ud!! Den metode må jeg da klart prøve, næste gang jeg fyrer op i pizzaovnen. Måske jeg skal prøve i almindelig ovn, for bagepapiret går vist ikke så godt i spændt med den udendørs pizzaovn 🙂

Mange hilsner
Birthe

Piskeriset - Den ser sørenjensemig også god ud! Elsker god pizza – kan være jeg skal forsøge mig med den der en dag 🙂

Verdens bedste rustikke pizza | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] See the article here: Verdens bedste rustikke pizza […]

Jan - Tak tak og jeg tror heller ikke bagepapir og stenovn og helt gode venner 😉

Jan - Tak og du vil ikke fortryde det!

restaurant i Københavnavn - Ser superlækkert ud. Sådan en vil jeg da prøve. Tak for tippet 🙂

Hilsen

Frederik
http://restaurantikøbenhavn.dk/

Jan - Tak og god fornøjelse 😉

Mikael Hostrup - Det ser virkelig lækkert ud. Jeg er selv gammel bager og har lavet rigtig mange pizza slices til fulde folk på vej hjem fra byen. Jeg forestiller mig at de pizzaer jeg lavede tager 1/100 tid at lave i forhold til den du har lavet men forskellen i smag er sikkert lige så stor.

Jan - Hej Mikael,

Tak! og jeg kan godt lide at det primært at fulde folk du har lavet pizzaer til 😉
Jeg skal ikke kunne sige hvor stor forskellen er, men hos mig er der ret stor forskel på hurtigt hævet dej og så den lidt mere kælne udgave 😉

Søren Larsen Pedersen - Bedste.madblog.ever! 😀 – Basta!

Jan - Det er da noget af en kommentar af vågne op til 😉
Jeg er lidt i tvivl om et “tak” er passende svar, så tusind tak 😉

Søren Larsen Pedersen - Det var skam så lidt – Tror du, at dejen kunne virke lige så godt med lidt nogle hørfrø og knækkede rugkerner i?

Jan - Jeg vil nok ikke selv komme voldsomt meget mere af de grove kornsorter i, da det hurtigt kan blive lidt rugbrøds agtigt.
Men det jo en smagssag og hvis det virker for dig, så er det bare at give den gas 😉

Søren Larsen Pedersen - Lige et ekstra lille spørgsmål: Har du nogen vejledning ang. mængden af dej? – og hvis jeg f.eks. gerne vil lave pizzaen i aften, kan jeg så godt gøre det på en måde uden at skulle have surdej? 🙂

Jan - Du kan sagtens lave den uden surdej, det gør jeg også selv ofte….
Så skal du blot kompensere med mere mel og vand og da surdejen er 50% vand og 50% mel er det et nemt regnestykke.
Og du kan godt nå det til i aften, selvom du starter nu 😉

Lasse T - Flot blog – flot pizza! Hvor meget dej bruger du per pizza og hvor stor en springform bliver brugt?

Jan - Tak tak!

Og godt spørgsmål.
Springformen er 24cm og jeg plejer blot at dele dejen op i 4 på øjemål lige store portioner.
Eller fordeler efter proportioner på springformene.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*