Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Svinekæber marineret i andefedt og rosmarin m. kartoffel/porre pure, portvinssauce og råsyltet rødbede.

Det sidste af julens andefedt skulle bruges og jeg kender ikke til bedre måder
at bruge det på end med svinekæber.

Her har vi en god portion svinekæber.


Start med at fjerne den store sene.

Derefter ligges svinekæberne op i gryden sammen med andfedtet og nogle rosmarin kviste
og lidt citronsaft. Så skal de små koge i 2 timer.

Når de har kogt stilles gryden på køl indtil dagen efter.

Dagen efter varmes gryden på og bringes i kog og kæberne tages op og ligges over i et ovnfast fad.

Nu hælder vi nedkogt druemost på kæberne og så skal kæberne skal ind i ovnen og
er færdige når mosten er mørk og karameliseret.
Druerne stammer fra svigerforældrenes have, som jeg har most og kogt ned…altså druerne.


Så skal der laves kartoffel pure. Start med kartofler.

Skræl kartoflerne og gem kartofelskrællerne.
Igen er det Heston Blumenthal der spøger i kulissen.
Ifølge H.B. er meget af smagen gemt i skrællerne, så derfor skal de koges med.
Så derfor benytter jeg tubegaze til kraftige lår…….Man kan godt benytte tubegaze til slanke lår,
men så må det forventes at “sokken” bliver længere……. 😉

Lig det hele op i gryden og skyl stivelsen af kartoflerne. Fyld derefter gryden med vand igen
og kog kartoflerne indtil de er møre. Der skal ikke tilsættes salt!!!!

Nu er det så porrens tur.

Jeg foretrækker den øvre del af poren.

Toppen af poren kan bruges til selleri blandingen senere. Brug evt. et bånd til at holde sammen på bladene.

Hak porren semi-juliene og så er de klar til at blive blandet med kartoflerne.

Hæld vandet fra de kogte kartofler, tilsæt Smør, Fløde og salt…….og så lidt ekstra smør.

Til de rå syltede rødbeder, skal vi bruge 1 rødbede.

Skær den i tynde stænger og hæld æblecider eddike, balsamico, salt og peber henover rødbederne.

Til portvinssaucen starter vi med en grønsagsfond.
For at fonden kan få noget farve starter vi med at “brænde” nogle porrer.
Dette vil give fonden farve når den bliver kogt ned.

Når der bliver tilsat vand begynder væsken allerede at tage farve.

Tilsæt portvin og kog ned.

Og så er vi klar til at anrette.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*