BBQ/Grill,  Hovedret,  Kød

COQ AU VIN PÅ GRILL – “LE POULET NE SERAIT PAS DANS LA CASSEROLE”.

Coq au vin er en af mine ynglings gryderetter. Duften fra vinen og krydderurterne der koges ned over flere timer, den fyldige smag fra det møre kød og saucen der skal suges op af store stykker godt brød – alt i alt et fantastisk måltid.

Nu er jeg jo ret glad for mit rottiserie spyd, så derfor tænkte jeg om ikke de 2 ting kunne kombineres, så det gjorde jeg 😉
Og jeg synes faktisk at det lykkedes ret godt.

Lad os komme igang.

Først starter vi med en stor økologisk kylling, da hanen var stukket af. Den er igen fra slagteren på kultorvet og vejer 2,6 kg, så det er en stor bandit.


Så tager vi et par stængler frisk timian.
Disser ligges ind under skindet.
Kyllingen kommes op i en stor frysepose og så fylder vi den op med ca. 10-15 fed knust hvidløg og godt med salt og peber. Derefter hælder vi rødvin op i posen indtil kyllingen er dækket.
Bind en knude på posen og sørg for at få så meget luft ud af posen som muligt. Jeg ligger den i en ekstra pose i tilfælde af huller, så vi ikke mister den dejlige vin. Kyllingen skal nu ligge på køl i 1 døgns tid.
Så har kyllingen marineret i vinen i 24 timer og er nu klar til at blive fyldt.
Fyldet består af frisk timian.
Groft hakket forårsløg.
Groft hakket hvidløg.
Groft hakket bacon – Her bruger jeg back bacon.
Så krydrer vi med salt og peber og hælder et godt skvæt oliven olie på.
Så blander vi det godt sammen og er klar til at fylde kyllingen.
Fyldet skal ind under skindet og op i kyllingen. Pas på med at du ikke river skindet ligesom jeg gjorde her. Det er lidt skrøbeligt når der bliver hevet i det.
Skulle skaden ske, kan det nemt lappes med en kødnål.
Så er kyllingen fyldt godt op og bundet sammen, så den ikke falder fra hinanden på grillen.
Monter spydet og så er vi klar til grillen.
For at holde spændingen lidt går vi direkte til saucen. Tag rødvinen fra marinaden og kom den op i en gryde, sammen med lidt af fyldet og nogle gulerøder og reducer den til 1/4. Når vinen er kogt ned til 1/4 tilsættes en passende mængde kyllinge bouillon og reducer indtil du har den ønskede smag.
Inden saucen er færdig skal vi have lige have sigtet saucen. Så når gulerøder og krydderurter er kogt godt igennem sigter vi saucen og moser grøntsagerne i sien, så vi får alt smagen med ned i saucen.
Til sidst pisker vi smør ind i saucen med en passende klat smør og så er den klar. Monteringen er med til at jævne saucen en smule og får den til at skinne.
Tilbage til kyllingen.
Nu er den sat ud på grillen og vi starter motoren. Da det er en ret stor kylling og da den er fyldt op skal den have ca. 2,5 time ved medium varme. Værd opmærksom på at med mindre kyllinger skal stegetiden også reduceres. Som altid når jeg bruger gas grillen ligger jeg et stykke bøge brænde ned i en af lamellerne for at få røgsmagen frem.
Her har den fået 1 time. Som man kan se på billederne går det ret godt på det her tidspunkt 😉 Den dufter helt genialt.

Her er der gået 2 timer.

Og her har den fået 2,5 timer og er nu færdig. Ser det ikke bare fantastisk ud? – Kyllingen er stadigvæk enormt saftig på trods af 2,5 time på grillen og den er blevet godt mør. Så det må siges at være blevet en succes.

For at beholde det rustikke i retten er serveringen næsten en anti-servering.
Så det serveres med det gode brød og saucen serveres i skål så der kan dyppes godt.

Velbekomme. 

4 kommentarer

 • Jan

  Tak 😉

  Det smagte super godt. Det vil dog nok ikke erstatte den originale udgave, men det var en sjov variant.

 • mandelogen.dk

  Hold da op det ser lækkert ud! Er altid imponeret over jeres billed dokumentation og dette falder ikke uden for kategori.

  Det kunne være det næste man skulle prøve.

 • Jan

  Tak skal du have, det smagte også ret godt 😉
  Det er ret nemt at lave og det kan også sagtems laves i ovnen i stedet for grillen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.