Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

KRABBEKLØER

Fiskehandleren havde hele vinduet fyldt med ferske krabbekløer og det var vi ikke for fine til at sige “ja tak” til.
Krabbekløer er enormt lækre, billige, hurtigt tilberedt og så er det social mad. Sæt blot en stor skål med krabbekløer ind på bordet, så er alle underholdt og der er god stemning.

Lad os komme igang.

Vi skyller og renser lige krabbekløerne for jord etc.



Så tager vi toppen af 3 forårsløg.

Som vi hakker groft.

Så tager vi nogle tomater.

Som vi skærer halvt over.

1 fed hvidløg.

Som knuses med en kniv.

En rød peber.

Som skæres ud i grove skiver.

En god håndfuld dild.

Som hakkes groft.

En passende mængde purløg.

Som også hakkes groft.

Så er vi klar til at tilberede krabbekløerne.

Vi hælder en sjat olivenolie op i en gryde som vi varmer godt op.

Så kommer vi krabberne op i den varme olie.

Når vi har stegt krabberne i et par minutter kommer vi krydderurter og grøntsager op i gryden og svitser dem i et par minutter.

Så hælder vi en passende sjat hvidvin op i gryden, kommer låg på og lader det koge i 10 min.

Så har krabberne kogt i 10 min og vi er klar til servering.

Voila!


Til dem som er lidt i tvivl om hvordan man så angriber sådan en bandit, vil jeg vise måden jeg normalt gør det på. tag en krabbeklo op i hånden.

Slå gentagende gange på skalen med en ske.

Så begynder skalen en flække.

Og så kan vi komme ind til det dejlige kød.

Jeg plejer at bruge en alm. gaffel til at pille kødet ud af kloen. Denne metode plejer også at sætte gang i festen, da der kan flyve lidt krabbeskaler rundt i luften, når folk slår til 😉

Velbekomme……


Aftenens vin var en dejlig sauvignon blanc, McNaught & Walker,New Zealand fra Garance Vinhandel.

Krabbekløer | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] Follow this link: Krabbekløer […]

Anders Damm - Måske den opskrift jeg har ledt efter – har spist krabbekløerne kolde (kogte går jeg ud fra), men synes det er en lidt flad fornemmelse.

Ved du om samme tilberedning kan bruges?

Jan - Det vil jeg næsten tro. De skal vel blot varmes godt igennem, så burde det virke….vil jeg tro 😉

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*