Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

RØDBEDE GRAVADLAKS M. FENNIKELCREME

Gravadlaks er en klassisk lækker forret.
Inspireret af det nordiske tema der florerer i disse dage, måtte en rødbede udgave være det næste nye…….
Rødbeden passes rigtigt godt til laksen og gav den en superflot farve.

Vi starter med et stykke laks. Det kan godt betale sig at komme 15 min. før lukketid hos fiskemanden. Så får man nemlig ofte nogle rigtigt gode priser!


Vi skal kun bruge et mindre stykke til denne forret.

4 spsk. salt og sukker blandes i skål med lidt peber.

Hæld en lille slat Gin henover laksen. Enebær går helt fantastisk godt med laks.

Så drysser vi salt/sukker blandingen henover laksen.

Pynter med lidt dild.

Så river vi en rødbede.

Og ligger den revne rødbede øverst. Fordel det hele så laksen er dækket at salt/sukker og rødbede. Dæk det til og lad det stå og trække 1 døgns tid i køleskabet.

1 døgns tid senere…….

Voila – rødbede-laks.

Så skal laksen skæres i skiver af passende tykkelse.

Så skal vi igang med fennikelcremen og vi starter med 2 fennikel.

Disse hakkes groft.

Så svitses de i en gryde med en passende mængde olivenolie.

Efter de er svitset i ca. 5 min tilsættes en slat hvidvin.

Låg på gryden og lad det koge ved svag varme i 15 min.

Nu er fennikelen helt mør og kommes op i en blender. Kør den indtil det bliver en lækker creme. Tilsæt evt. mere olivenolie.

Så er vi klar til at anrette…….Lidt blandet “baby” grønt, gravadlaks, fennikel creme og lidt fennikel frø som “krydderi-knas”. Enkelt og super lækkert.




Vinene fra nytårsaften … og en omgang pulled pork » Houlberg - […] Rødebaede gravad laks m/fennikelcreme. En stor tak til Griseriet for fede madopskrifter. Hvis du aldrig har besøgt den blog, så er det […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*