Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

GLÖGG No1 – ÆBLE

Af grunde jeg ikke skal komme ind på her, er i dag første dag i julen!
Af endnu mere komplicerede grunde, har jeg rodet mig ud i at skulle finde på og servere en ny glögg variant, hver uge indtil midt december. Dette er selvsagt noget af en udfordring, men nu er vi jo ikke bange for udfordringer på Griseriet, så vi går på med krum hals.
Ugens glögg er en æbleglögg. Så vidt jeg har kunne læse mig til, har glöggen igennem historien bestået af mange forskellige ingredienser. Alt fra ren brændevin til den moderne udgave med rødvin har været i brug, så derfor er æbler ikke forbudt!

Da julen for almindelige mennesker ikke starter før december vil jeg ligge ud med en let og mild variant. Så kan vi arbejde os frem til en mere traditionel udgave, efterhånden som kulden sætter ind.

Vi starter med at “brænde” noget rør sukker på en pande. Det skal ikke brankes, men næsten……


Så er karameliseringen i gang.

Så snart at sukkeret er smeltet og “brændt”, hælder vi kogende vand på panden, så karamellen bliver helt flydende.

Så skal det koges op indtil alt karamellen er opløst.

Så er den klar.

Karamellen hældes over i den store gryde.

Så hælder vi 10l æblejuice op i gryden og skal have varmet det op til kogepunktet. Ja det er en stor portion vi er i gang med 😉

Så skal vi bruge nogle æbler og de skal ikke være for sure.

Æblerne hakkes til små tern og kommes op i gryden.

Kanel stænger skal der til. Kom en stor håndfuld op i gryden.

Hold en af kanel stængerne henover gryden og skrab den lidt med en kniv. Så kommer der lidt ekstra kanel smag.

Tilsæt også 4 stk’s nelikker.

Tilsæt 1/2 tsk kardemomme. Kardemomme kapsler er at foretrække, men dem kunne jeg ikke lige finde.

Til sidst tilsætter vi en flaske vodka. Til 10l æblejuice bliver det ikke en stærk glögg……..

Og så er glöggen klar…..Hæld den på glas, kopper etc. og nyd at julen er over os 😉



Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*