Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

HJEMMELAVET PASTA M. KANTARELLER.

Jeg elsker hjemmelavet pasta. Hjemmelavet pasta har et “bid” og en smag, som ikke findes i “frisk” supermarkedspasta og det bedste af det hele er at det er supernemt at lave og børnene kan være med.
Denne gang laves det med friske kantareller som lynsteges i rigelige mængder af smør, så det skal nok blive godt 😉

Vi starter med 150gr durumhvede.


150gr tipo 00 hvedemel.

3 øko æg.

Hæld melet ud på køkkenbordet, form et hul i midten og slå æggene ud i hulet.

Rør rundt med en gaffel.

Stille og roligt samler æggene og melet sig til en dej.

Så er dejen næsten klar og vi skal lige ælte det sidste på plads.

Så er dejen klar.

Så skal pastamaskinen skrues fast på bordet og i kan gå igang. Hvis man ikke har en pastamaskine er en kagerulle helt fin!

Så er vi ved at være der.

Voila – første stykke pasta.

Så skal det skæres i store strimler. Dette gøres med en skarp kniv, da kniven ellers hiver i pastaen.




Jeg plejer at hænge pastaen op på skabs håndtagene , så de lige kan lufttørre lidt, da de ellers kan finde på at klistre sammen.


I mens pastaen tørrer starter vi op på svampene. De skal renses hurtig og nænsomt med lidt vand, så vi får fjernet jorden.

Så skal vi bruge rigeligt med smør.

Brun smøret på en varm pande.

Smøret skal være godt brunt, men ikke branket!

Svits svampene i 1 minuts tid.

Tilsæt lidt frisk estragon og så er de klar. De skal ikke have for lang tid ellers bliver de for slatne.

Så skal pastaen koges i ca. 2 min.

Når pastaen er kogt, kommes den over på panden og steges med i 1 min.

Så er vi klar til at servere. Pynt med estragon og finthakket purløg.



Aftenens vin er en dejlig Bordeaux, chateau Haut-Picat fra Garance Vinhandel.

Mikkel - Koger du ikke din friske pasta?

Jeg plejer at køre pastadejen på køkkenmaskinen med dejkrog – det er noget hurtigere og knap så anstrengende som at stå med den lidt hårde dej selv.

Jan - Jo da! – jeg glemte bare at tage billeder af det 😉
Til gengæld skrev jeg det…

Og tak for tippet med dejkrogen, det må jeg prøve.

Jose & Chris - Hej Jan!
Wauw, sikke nogle fantastiske billeder! Din blog er virkelig inspirerende! Min veninde og jeg har en madblog sammen, vi er begge 14 år, og har massere at lære endnu, måske du vil kigge forbi?
http://www.joseetchris.blogspot.com
– Chris

Jan - Hej Chris,

Tak for de rosende ord og velkommen til.
Jeg har faktisk været forbi jeres side i sidste uge og jeg synes den er super flot, det er godt gået.

Mvh…Jan

Søren Larsen Pedersen - Hej Jan,

Så fik jeg prøvet opskriften – dog med rosmarin i stedet for estragon. Virkelig lækkert. Jeg har ikke rigtig spist kantareller før (og de var også møg-irriterende at rengøre), men det er helt bestemt ikke sidste gang.

Søren

Jan - Ja, estragon kan sagtens skiftes ud med andre krydderurter.
Tak for opdateringen, det var godt at du kunne lide det 😉

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*