Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

FROKOSTEN – I APPETIZER – RØDBEDE/SOLBÆR COCKTAIL OG “FISKEBACON”

En forsinket påskefrokost skal afholdes og nye spændende ting skal prøves.

Da en af gæsterne er meget begejstret for bacon forsøger jeg normalt at have bacon med i en eller anden form. Så denne gang udgør en røget sild så bacon’en……. Jeg er sikker på at der er en definition af bacon et eller andet sted, som ikke indeholder røget sild. Men eftersom at man kan få bacon af gris, kalv, kalkun etc., må man også kunne få det af fisk 😉

Lad os komme igang, vi har en lang dag foran os.

Som altid er det jo enormt vigtigt med et menu kort til gæsterne, så det kommer her:


COCKTAIL
Vi starter med cocktailen.
Cocktailen består af rødbede juice, solbær “saft” og stjerneanis.
Som nogen måske kan huske har jeg tidligere forsøgt mig med en rødbede drik, der den gang gik helt galt. Denne gang var jeg fast besluttet på at det skulle ende succesfuldt.
Vi starter med en håndfuld rødbeder som vi skræller og kører på en juicemaskine, så vi har 3-4 dl rødbedejuice tilbage.

Sådan 3-4 dl rødbede juice. Sundt og lækkert ser det jo ud……

Da det jo ikke ligefrem er solbær årstid og da det åbenbart er umuligt at finde frosne solbær, må jeg ty til mine tørrede bær. Det besværliggør jo lige processen en del, men det har jo aldrig forhindret os før.
Vi tager en håndfuld tørrede solbær, som vi lige knuser hurtigt i en morter.

Så kommer vi solbær og 1-2 stjerneanis op i en gryde.

Kom 3 dl. vand op i gryden og kog det i ca. 10 min.

Så er det kogt færdigt.

Så skal det sies, så vi har den rene “saft” tilbage.

Voila! – Solbær “saft” m. lette noter af lakrids. Sæt nu både rødbedejuicen og solbær “saften” i fryseren, så den er iskold, når den skal serveres.
Så hælder vi rødbedejuicen, solbær “saften” og et skvæt vodka op i en drinksmixer.
Cocktailen skal smage af solbær med et hint af rødbede, så det er noget med at smage drikken til, inden man hælder det hele sammen.


Ryst det hele godt sammen og er så vi klar at hælde op.


RØDBEDECHIPS
Vi starter med en lang skrællet rødbede.

Den skæres så i tynde skiver på et mandolinjern eller i hånden, hvis man er sej 😉
Jeg brugte et mandolinjern, hvis I skulle være i tvivl…

Læg nu rødbederne på en bageplade, gnub dem let med lidt olie og kom et stykke bagepapir oven på. Dette gør, at de ikke krøller.
Sæt dem så i ovnen i ca. 25 min ved 110 grader varmluft. Så er de super sprøde og lækre.

“FISKEBACON”
Så skal vi lave sildehapseren.
Vi tager en røget sild.

Piller frakken af den.
Og skærer kødet ud i små stykker.

Så tager vi et stykke peberrod.

Som vi river på et rivejern. Dette rivejern river det meget småt.
Så skal vi bruge nogle tørrede hindbær, som vi smuldrer til mindre stykker.
En klassiker som ikke har brug for nogen introduktion.
Start med at tage en rødbedechip, kom et stykke sild ovenpå, en lille klat mayo og drys peberrod, hindbær og ramsløg ovenpå.

Kan evt. serveres ovenpå cocktail glasset, hvis man kan få det til at balancere…..hvilket var ret svært.

Rødbedechips m. røgetsild, mayo, peberrod, hindbær og ramsløg og rødbede/solbær cocktail.
Skål!

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*