Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

FROKOSTEN – II – Torsk i rødbedegele m. ramsløgsolie og brunet smør.

Så er vi kommet til forretten, som i dag består af et stykke dejlig torsk, som pocheres let i smør og forkæles med et tæppe af rødbedegele. For at fuldende oplevelsen supplerer vi med lidt ramsløgsolie som lige bliver rørt med lidt brunet smør.

Denne ret er kraftigt inspireret af en rødbede/knivmuslinge ret jeg fik på AOC for nogle måneder siden.

Lad os komme igang.

Smørpocheret torsk
Her har vi et stykke torsk.
Kom torsken på på en pande eller gryde, sammen med et stort stykke smør og lad det pochere stille og roligt i 5 min, til det er mørt og ikke kogt helt igennem eller tørt.


Så er fisken klar.

RAMSLØGOLIE
Jeg har tidligere vist hvordan olien laves, men gentager lige.
Efter at have “stjålet” ramsløg i skovene og efter en pæn leverance fra mine svigerforældre, er det endelig lykkedes for mig at have en pæn høst i haven. Det gør det unægteligt nemmere og en del billigere.

Vi skal bruge 2 pænde håndfulde ramsløg.
En pæn håndfuld persille.

Kom det op i en gryde, hæld kogende vand over bladene og lad det stå i 30 sek.

Hæld derefter vandet fra og hæld koldt vand på. Lad det stå i 1 minuts tid og hæld så vandet fra igen.

Kom persille og ramsløg op i en blender sammen med 1 dl olivenolie. Blend i 1-2 min.

Så er alt blendet fint og skal nu sies.

Så skal det bare stå og dryppe af.

Og så har vi den skønneste ramsløg olie.

RØDBEDE GELE
Her starter vi overraskende med nogle rødbeder, som vi kører på en juicemaskine, så vi ender med 250gr rødbede juice.

Viola! – rødbede juice….

Så skal vi bruge 3 gr agar agar. Det er stivelsesudtræk af tang.

1 blad husblas sættes i blød i koldt vand.

Hæld rødbedejuicen op i en gryde, tilsæt agar agar og bring det i kog. Tilsæt derefter husblasen og hæld ud på enten silikonemåtte eller fad el.lign.


Skær ud i passende stykker og læg et stykke torsk ovenpå rødbede geleen.

Rul forsigtigt rundt og så har vi et rødbederør. Det er godt nok ikke så lige som det skulle være, men sådan er det!

Smør pocheret torsk i rødbede gele m. ramsløgolie og brunet smør.
Velbekomme.

 

 

 

Anders Damm - GODDAMN det er smukt det der!

vi skal da snart have et gæsteindlæg på Gastromand igen – du er jo i storform:)

Jan - Tak!

Måske vi skulle have et fælles indlæg?

Mark - Fik også denne ret som knivmusling/rødbede på AOC for 5 måneder siden. Der troede jeg fejlagtigt at det var meget tyndt skåret rødbede der var omkring muslingen. Så tak for afklaring – og flotte billeder!!

Jan - AOC’s udgave var en meget tyndt skåret rødbede, men for ikke bare at planke deres ret helt, lavede jeg den med rødbedegele i stedet for.
Og tak 😉

Frederik - Har du skåret fisken yderligere ud så den kunne passe i røret – og i såfald hvordan? Det undrer mig lidt, da det ikke ligner det samme stykke.

Ellers en super sprød side. Det er en sand fornøjelse.

Jan - Tak 😉

Jeg har plukket fisken let sådan så jeg kunne lave et rimeligt smalt rør.

Jesper - Kan man lage gelen ude Agar Agar

Jan - Ja du kan sagtens bruge husblas, men der har jeg ikke lige styr på hvor meget du så skal bruge…

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*