Fisk/Skaldyr,  Forret,  Grøntsager

TORSK M. DILD, SELLERI OG SMØRSAUCE.

Så er det på tide med en dejlig forret.
Denne gang er det den skønne torsk der står for skud.
Den fyldige torsk går godt med lakridsnoterne fra dilden og med den bitre nøddesmag fra sellerien.
Det hele kædes sammen af en dejlig cremet smørsauce.

Lad os komme i gang.
Vi starter med en ordenlig dusk dild.
Pluk de store stilke fra, så vi ender med “bladene”
Kom dilden op i en blender sammen med en lille 1 dl neutralt smagende rapsolie. Blend lystigt i 2 min.
Sigt væsken, så vi ender med en ren olie.
Voila – dildolie.
Så har vi den skønne knoldselleri.
Skær den i super tynde skiver. Af en eller anden grund er jeg ikke gammel nok til at bruge et mandolinjern. Jeg kunne i hvertilfælde ikke lave hele skiver, så jeg endte med at måtte skære disse i hånden. Ikke helt nemt. Kom derefter sellerien op en gryde med lidt vand og salt og kog dem i ca. 2 min til de er møre.Her er et dejligt stykke torskeryg. Det er den nye og moderne udskæring, som giver et tykkere stykke kød.

Skær torsken ud i stykker der er lidt mindre en sellerien, så sellerien kan dække fisken.
Fisken skal “dampes” let. Så kom fisken op på en pande, sammen med lidt vand og en lille klat smør. Lad det nu “dampe” indtil fisken er kogt færdig.
Når fisken er færdig, hældes fiskevandet op i en blender, hvor det blendes sammen lidt smør og fløde, indtil man har en luftig og cremetsauce.
Læg torskestykket op på en tallerken.
Læg sellerien ovenpå.Hæld saucen rundt om sellerien og fisken.

Dryp lidt af dildolien på saucen og pynt med dild og skovsyre og så er vi klar til at spise.
Torsk m. dild, selleri og smørsauce – Velbekomme.
Til denne ret fik vi en Chardonnay, 2008 Chateau de la Maltroye Chassagne-Montrachet La Romanee, som er den bedste hvidvin jeg har fået i flere år. Den var ekstremt fyldig, cremet og let vanille agtig. Vinen er fra Blancs

9 kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *