Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

MIDDAGEN – I – FLÆSKESVÆR M. BROMBÆR

Denne apetizer er efterhånden blevet en Griseriet klassiker. Den er supernem og hurtig at lave, smager altid fantastisk og så går den godt til både øl og champagne.

Faktisk er den så stort et hit at jeg har set den “plagieret” hos NOMA, der laver den med brombær gele 😉

Vi starter med lidt svinesvær.


Som skæres ud i passende stykker.
Kom sværene op i en bakke.
Jeg plejer at bruge en blanding af røget salt og alm. havsalt. Dette skal kværnes til fint salt.
Drys det henover sværene og bland det hele godt sammen.  Så skal sværene ind i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. Efter de første 10-15 min er det vigtigt at holde øje med sværene, da de lynhurtigt kan blive brændte.

Så tager vi en håndfuld tørrede brombær.

Disse blendes til fint pulver og hældes op i en si.
Anret flæskesvær på hvad du har lyst til at servere dem på og drys så rigeligt brombær henover flæskesværene.

Voila! – Flæskesvær m. brombærpulver. Nemt, hurtigt og lækkert.

Nils - Interessant. Hvor får man tørrede brombær fra, og andre tørrede bær kan vel også bruges?

Jan - Gris, frugt og bær passer rigtigt godt sammen, så du kan sagtens benytte andre bær.
Jeg plejer normalt at bruge hindbær, så det er “kun” fantasien der sætter grænser.

Jeg plejer at købe tørrede bær og frugter i torvehallerne.

Thomas - Hej Jan. Servere du dem ikke kolde? Jeg vil prøve dem til et glas champagne – men ville gerne lave sværene i forvejen…..

Superfed blog du har.

Jan - Tak 😉

Jo de serveres kolde og jeg drysser først pulveret på når de er kolde også!
Og de er rigtigt gode til champagne.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*