Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

MIDDAGEN – II – RØDBEDECHIPS M. RØGETMAKREL OG HINDBÆR

Rødbedechips er super lækre og den jordede smag går rigtigt godt sammen med den røgede og salte smag fra makrellen og fulgt til dørs af de syrlige hindbær går alt op i en højere enhed.
Igen en meget nem og virkelig lækker apetizer.

Vi starter med nogle friske rødbeder.


Disse skæres i tynde skiver, enten i hånden eller med et mandolinjern. Derefter udstikkes de med en…..udstikker.

Så lægges de på et stykkes bagepapir og pensles let med lidt olivenolie. Derefter sættes de ind i en 80 grader varm ovn. Alt efter tykkelsen skal de have omkring 15-20 min og vendes et par gange. Hvis de er tykke kan de godt komme op på at skulle have 1 times tid.

Så skal vi bruge en røget makrel. (Billedet er godt nok af en sild). Pil kødet af makrellen og kom det op i en blender. Det gør ikke noget om der kommer ben med!

Kødet kommes op i en blender sammen med en lille klat cremefraiche, salt og peber.

Kør det indtil det er en lind creme. Så er der “sildepostej”

Så skal vi bruge noget frisk peberrod. Denne rod er fra Fam. Jørgensen på Lolland og udover at smage virkeligt godt er den helt sindssygt stærk.
Til denne apetizer foretrækker jeg peberrods fnuller frem for den mere vanlige strimlede udgave.

Så er det blot at anrette det hele lidt kækt.
Rødbedechips m. røgetmakrel, hindbær og friskrevet peberrod.

Mace - Spørgsmål til et gammelt indlæg, men prøver alligevel:

Hvor og hvordan kommer hindbær ind i opskriften? Jeg kan se, at der er noget hindbærlignende pulver på toppen. Er det frysetørret?

Jan - Hindbæren er frysetørret hindbær, som drysses henover makrellen ved anretning.

Sabrina Devett Nielsen - I forhold til chips – du skriver 80 grader i kun 15-20 minutter? Er det virkelig nok til at gøre dem sprøde på den måde?

Jan - Det varierer lidt alt efter tykkelse, men der er meget sukker i rødbeder så de kan meget hurtigt brænde på.
Når de bliver varmet karamelliserer sukkeret og bliver sprødt.

God fornøjelse!

Sabrina Devett Nielsen - Tak for svar 🙂 Kan man bage dem dagen før og opbevare dem lufttæt uden de bliver “fesne” ?

Jan - Det er desværre ikke noget jeg selv har prøvet. Jeg har kun opbevaret dem i en pose og der blev de lidt slatne.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*