Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

MIDDAGEN – III – KAMMUSLING M. HAVTORN OG FRISKE HASSELNØDDER

Kammusling er jo altid et hit. Den har en enorm fyldig, men samtidig mild smag, som går godt med mangle forskellige råvarer.
Denne gang får muslingen kam til sit hår m. en brunet smør m. stegte havtornebær og friskehasselnødder. Alle råvarer som komplementerer hinanden og gør det til en fantastisk forret.

Lad os fluks komme igang.

Vi starter med en stor håndfuld friske kammuslinger.


Kammuslingerne steges ved høj varme så de får en sprød stegeskorpe.
Vi skal bruge et par kantarel tragthatte, da de har en skøn skøn svampesmag.

Disse steges hurtigt på en pande. De skal kun lige have varme og så af igen. Ellers kollapser de helt og bliver slatne.

Så skal vi igang med at knække nødder. Her er det friske hasselnødder ude fra haven, men de kan købes hos diverse grønthandlere.

Når de er knækket, skal de lige flækkes en gang.

Havtorn kanvære lidt svær at komme ind på livet af, da der er torne overalt. Man kan lægge den i fryseren og nærmeste ryste bærrene af bagefter. Ellers kan en saks hjælpe på det.


Pluk nogle bær og skyl dem godt.

Så skal vi brune noget smør.

Kom derefter havtornebærrene op i smørret.

Gør det samme med nødderne og steg det hele i et minuts tid.

Så går vi igang med anretningen.
Kammuslinger, svampe og nødder anrettes i en skål eller lignende.

Hæld derefter lidt af det guddommelige brunede smør m. havtorn smag over muslingerne.

Pynt med lidt strandsennep og strand trehage. Så er der kun tilbage at sige velbekomme!!!!

Kammuslinger med havtorn, bøgehatte og brunet smør | Signes Mad - […] til denne forret er tyvstjålet fra griseriet.dk, som tager nogle meget lækre billeder. Friske hasselnødder kan være lidt af en udfordring at […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*