Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

MIDDAGEN – V – “ÆBLEFLÆSK”

Æbleflæsk er en god og solid klassisk ret der altid er et hit. For at passe ind i menuen har jeg piftet den lidt op, så den nu reelt fungerer som en “mundfrisker” inden hovedretten.
Denne udgave benytter en bund af figenkompot lavet på friske figner fra mine svigerforældrers have. Dernæst et stykke stegt røget skinke, så vi har det søde og det salte på plads.

Æbler skal der jo til, så derfor laver vi en “æblesne” ud af en æblegranite, der giver os det søde/sure og friske indslag, efterfulgt af frisk revet peberrod, der giver det sure og opfriskende til retten.

Så har vi alle smagnuancerne på plads og så er det bare at komme igang!

Lad os starte med nogle æbler..


Disse skæres i grove stykker.

Kommes op i en gryde, bunden dækkes med vand og æblerne koges i 10 min indtil de har smidt væden og er kogt ud.

Så er æblerne færdige.

Æblemosen hældes over i en skål eller lignende og kommes i fryseren.
Så er æblemosen frossen og klar til at blive til “sne”. Det gøres meget let, ved at rive æblegraniteen på et rivejern. Ved at gøre dette bliver den helt hvid og vil ligne sne. Det er vigtigt at den tallerken som sneen skal være på er meget kold, da den ellers vil smelte med det samme.

Her har vi de friske dejlige figner.

Fignerne skæres i grove stykker og skindet fjernes, så der kun er “kød”stykker tilbage.

Derefter kommes fignerne op i en gryde sammen med lidt vand og koges indtil fignerne er en fin mos.

Så er fignerne kogt færdige og sigtet for lige at fjerne de fleste kerner. Hvis kompoten er for tynd, kan den koges ind til den får en tykkere konsistens.

Så skal vi bruge noget peberrod. Her er en peberrod fra Fam. Hovgaard Jørgensen på Lolland. Den smager super godt og er latterligt stærk.
Peberroden rives fint.

Så er vi endeligt nået frem til den røgede skinke. Skinken er fra Slagteren på Kultorvet som efter min smag har nogle af de bedste røgvarer der kan opdrives.
Skinken skal steges sprødt som bacon.

Så skal der anrettes.
Vi starter med en stribe figenkompot, et stykke sprødt røget skinke og godt med revet peberrod.

Til sidst river vi æblegraniteen udover den røgede skinke og skynder os at serverer inden det smelter.
Røget skinke m. figenkompot, peberrod og æblesne – Velbekomme.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*