Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Flanke steak m. Karl Johan ravioli, sauterede majs, creme sauce og friske sommer bær.

Det er sol og sommer og tid til en god grillet flankesteak.

Vi starter med 1 stk flankesteak pakket ind i BBQ rub inspiret af spicy spoons “New Orleans BBQ”.


New Orleans BBQ er en dejlig krydderi blanding lavet af mørk kandis, hvidløg, chili, muskat, sellerifrø og merian.

Drys rigeligt at rub’en på kødet og giv den gavmildt med frisk kværnet peber, havsalt, lidt oliven olie og et skvæt “majs” whisky.

Lad kødet stå i marinere i et par timer inden det skal på grillen.

Så tager vi en håndfuld tørrede Karl Johan svampe. Tørrede svampe har en fantastisk aroma som er svær at få frem i friske svampe.,

Hæld ca. 1 l kogende vand henover de tørre svampe og lad dem stå og rehydrere i ca. 1 time.

Imellem tiden kan vi tage et par peber frugter.

Hakke dem.

Tag en god portion majs.

Brune lidt smør på en pande.

Sauter majs og peber frugter indtil peberfrugter er bløde.

Så skal vi igang med raviolien.

Vi starter med 2oo gr durum mel og 2 æggeblommer. Det var 2 meget små æggeblommer, så jeg måtte supplere med lidt ekstra vand.

Rør det hele sammen og ælt dejen til den er fast.

Så tager vi pastamaskinen frem og gør klar til at lave pasta plader.


Så skal der “standses” ravioli stykker ud af pladerne.

Voila – Ravioli plader.

Så er svampene rehydreret og klar til det videre forløb. Husk at gemme svampe vandet.

Så skal vi bruge nogle soltørrede tomater.

Nogle hvidløg.

Hak det hele fint.

Nu ska det svitses på en stege pande og derefter tilsættes lidt fløde der skal koge ned.

Når det er kogt ned ser det nogenlunde sådan her ud. Kom det over i en skål og stil det i køleskabet så det er koldt når vi skal bruge det.

Så er vi klar til at grille. Lig flankesteaken på grillen, og lad den få ca. 5-6 min på hver side.


Lad kødet trække i ca. 25 min.

I mens kødet trækker, starter vi op på saucen og her skal vi bruge soltørrede tomater, hvidløg og rosmarin.

Kom det over på en varm pande, tilsæt lidt soya, svampe vandet og reducer.

Når det er reduceret til en passende mængde tilsættes en gavmild mængde fløde.

Og en god sjat Noilly Prat.

Reducer igen til saucen bliver cremet.
Imens saucen reducerer kan vi lave raviolien færdig. Kom ca. 1 tsk fuld svampe fyld på en ravioli plade.

Og lig så låg på. Hvis pladerne er blevet tørre kan kanten fugtes med lidt vand, så de lukker ordenligt.


Så skal kødes skæres og det er jo stegt perfekt.

Så er vi klar til anretning.



Så er det på tide at få sommer bærrene frem. Vi starter med hjemmelavet vanillesukker.


Drys med nænsom hånd sukkeret henover bærene og hæld ligeså gavmildt den gode fløde og velbekomme.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*