Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Guinness braisseret Oksebryst

Så var det på tide med en god braisserings ret.

Oksebryst braisseret i Guinness m. karameliserede rosenkål og ovnstegte hvidløgskartofler.

Vi starter med lidt ben til at koge en god fond på.
Husk at skumme den godt.

Et flot oksebryst, jeg valgte ikke at pudse fedtet af da den skal have 4 timer i ovnen og derefter
grilles, så den har brug for alt saft den kan få.


Så skal den brunes så vi kan få lidt ekstra smag ned i gryden.



2 dåser Guinness gøres klar, den ene hældes ned i gryden, og den anden nydes i et stort glas.

Så skal det op og koge, og derefter ind i ovnen, hvor det skal stå i ca. 4 timer ved 140 grader.



Aftens vin gøres klar….

Kartofler skæres ud skylles godt så stivelsen skylles af. Derefter vendes de i olivenolie,
salt og peber. Lig 4-10 fed hvidløg ned i bradepanden sammen med en god potion
rosmarin – Frisk er helt klart at foretrække!

Og så er turen kommet til denne badboy.

De yderste blade pilles af og de skylles. Hvorefter stilken skæres af og de skæres over til halve.
Smukt ser det ud.

Oksebrystet har nu været i ovnen i ca. 4 timer og er gennem mørt.
Det er faktisk ved at falde fra hinanden, så fedthinden hjælper med
at holde kødet samlet. Så vær forsigtigt når brystet løftes op af gryden.




Væsken i gryden skal nu koges ned til en glace. Tilsæt en tsk. sukker til at give
humlen i ølet lidt modspil.

Så er turen kommet til rosenkålene.
Jeg glemte desværre at tage billeder af dem.

Steg dem ved svag varme i olivenolie og en lille smule sukker til
de er let gyldne og server straks.

Nu er kartofler færdige og klar til servering.


Oksebrystet grilles på en meget varm grill pande, hvorefter fedtkanten skæres af (hvis man
har lyst til det)

Og så er vi klar til at servere.
Glacen skulle være kogt lidt mere ned, så den løb lidt på tallerken.

J.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*