Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Griseriet på tur: Sværd finne fisk m. Råsyltede agurker, syltet ingefær og Teriyaki spinat.

Denne fisk var ifølge fiskemanden på ferie i Tenerife da den blev fanget. Eller det forsøgte han ihvertilfælde at overbevise min datter om 😉

Sandt eller falskt, Sværd finne fisken minder om Tun og skal derfor have samme nænsomme behandling.

Til at følge fisken skal vi have en mild agurke salat.
Lagen laves af æblecider eddike.


Kom rigeligt af eddiken op i en skål, spæd den lidt op med noget vand.

Tilsæt nok sukker til at lige fjerne toppen af det skarpe fra eddiken.

Tilsæt lidt salt og peber.

Snit agurken i meget tynde skiver.


Kom skiverne op i lagen, der skal det nu stå i 2 timers tid.

Ingefæren får næsten samme behandling.

Snit den i semi fine stykker.

Kom den op i en lille gryde med Eddiken, vand og sukker.
Kog den op og lad den små simre i 10min, tag den så af bluset og lad den stå indtil servering.

Fisken skæres i passende stykker og krydres med salt og peber.

Steges 20sek på hver side.

Nu kommer vi spinaten på en varm pande og steger den hurtigt.

Når den er “kollapset” kommer vi en par skvæt teriyaki sauce på og lader det svitse i 15sek.

Og så er vi klar til servering.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*