Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Griseriet på tur: Oksemørbrad m. estragon kartofler, ærte/spinat/feta salat og grov salsa verde ala Rørvig

Vi starter med salaten.

Et par bakker friske ærter skal bælges.


Voila.

En portion frisk spinat (som burde have været babyspinat) skylles grundigt.

Blød feta ost rives let med en gaffel.

Bland det hele sammen.

Til den grove salsa verde ala Rørvig starter vi med bredbladet persille.


Hak det fint.

En kvart lime presses ud over persillen.

3 tomater hakkes groft og blandes op med persillen.

Bland det hele sammen og tilsæt en god sjat olivenolie, samt salt og peber.

Nye kartofler som skal skrubes lidt.

Disse handsker var faktisk glimrende til dette formål.

Kartoflerne koges i letsaltet vand.

Når kartoflerne er kogt færdige kommes lidt smør og estragon op i gryden,

Vend det godt rundt.

Så er turen nået til oksemørbraden.
Først fjerner vi den store sene og derefter drysser vi godt med salt og peber.


Når det skal ligges op grillen plejer jeg at ligge krydderurter ned under kødet,
denne gang blev det rosmarin og timian.

Nu skal den så ligge på grillen indtil den siger 57grader (hvis man vil have den medium/rare)

Når den er færdig skal den stå i mindst 30min. for at samle sig igen.


Og så er vi klar til servering.

Update!
Dagen efter er oksemørbraden oplagt kandidat til en god burger m. god Youghurt,
Pommes frites og BBQ sauce.

BBQ saucen blev lavet ved at blande Cola, Ketchup, Chili, Hvidløg, Salt, Peber, Worchestershiresauce og Ramsløg sammen i en gryde og koge den ned til det er tykt nok.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*