Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Griseriet på tur: Hvidvins dampede blåmuslinger

En sommer klassiker som kan laves i et utal af varianter.
Denne udgave er en ret simpel og rimeligt hurtig at lave.

Vi starter med 2 store net med friske blå muslinger.


Disse ligges op i en vask så vi kan komme igang med at rense dem og alle de muslinger der ikke ligger sig ved en let banken på skallen skal smides væk. Det er kun de lukkede muslinger vi skal bruge.


Når de alle er renset ligger jeg dem lige i lidt salt vand indtil de skal bruges.

Når vi er klar til at skulle spise, kommer vi en god klat smør op i en gryde og bruner den.

Så kommer vi lidt olie op i gryden og 2 hakkede forårsløg og evt. lidt chili.


Når forårsløget har “svedt” lidt er vi klar til muslingerne.
Hæld dem alle op i gryden og rør lidt rundt.

Så hælder vi tæt på en hele flaske hvidvin op til muslingerne.
Når det har kogt et et par minutter kommer vi 3dl fløde op til muslingerne.

Dette skal koge i ca 10min og så skal der serveres.



Hvis ikke man kan lide muslinger er suppen som regel altid et hit!
Og som gæsterne pointerede kunne safran med fordel benyttes til suppen, det var dog ikke lige til at skaffe her i sommerhuset.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*