Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Griseriet på tur: Ceviche.

Denne klassiek latin-amerikanske forret er altid en dejlig forret på en varm sommeraften.
Det syrlige og stærke virker dejligt kølende og forfriskende.

Basalt set er det en syre-kogning af fisken, da syren i limen går ind og “koger” fisken imens den ligger i marinerer.

Grundet dårlige parkeringsforhold i sommerhus området var det ikke muligt at komme ind til fiskemanden, så derfor bruger jeg frossen torsk denne gang.
Det er nok ikke noget der blev bemærket når retten skal serveres. Faktisk havde retten en mildere fiskesmag end normalt, nok fordi fisken var meget frisk da den blev frosset.

Lad os komme igang.

Vi starter med torsken.


Som skal skæres ud i grove stykker.

Chili som skal skæres i grove strimler.

Hvidløg som knuses med kniven.

Lime som skal presses.

Det hele hældes op i en frysepose og stilles i køleskabet i 3-4timer. Suppler evt. med lidt olivenolie.

Tilsæt først salt når retten skal serveres, da saltet stopper “kognings” processen.
Server i glas i passende mængder. Der er ikke noget sushi over denne ret da fisken har konsistens som var den kogt. Så selv sushi fornægtere kan være med her!


Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*