Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Griseriet på tur: “Græsk” mørbrad m. tomat salat og grillede kartofler.

Denne ret er kraftigt inspireret af den græske klassiker souvlaki og nogle græske pølser vi lavede for noget tid siden.

Den grundliggende marinade består af soya, citron, olivenolie, hvidløg og oregano.


Bland det hele sammen og kom de rensende mørbrader op i marinaden. Her skal de ligge i nogle timer.

Tag mørbraderne op og lig dem på grillen.

Når mørbraderne skal vendes, presses en grillet citron henover dem. Grillning af citronen karamelisere sukkeret i citronen og får den til at fremstå en smule sødere og fyldigere i smagen.


Når de er næsten færdige tages de fra og skal hvile sig i ca. 20-30 min.

Så er det salat tid. Denne salat er jo en klassisker som i sin enkelthed består af  tomat, feta, oliven, forårsløg, olivenolie og lidt æblecider eddike.


Kartoflerne er rester fra aftenen før, så de får lidt olie og så ellers på grillen.



Så er vi klar til at servere.

Griseriet på tur: “Græsk” mørbrad m. tomat salat og grillede kartofler. | Madbevægelsen -- danske madblogs - […] sammen og kom de rensende mørbrader op i marinaden. Her skal de ligge i nogle timerOriginal post: Griseriet på tur: “Græsk” mørbrad m. tomat salat og grillede kartofler. Filed under gastronomi-nyt, griseriet · Tagged with bbq/grill, ca-20-30, citron, hovedret, […]

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*