Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Griseriet på tur: Hønsefrikasse m. radisser og tarteletter

Det er VM finale aften her i sommerhuset, så derfor står den på tarteletter og rigelige mængder af weisburgunder.

Vi starter med en god kylling/hane etc.


Brun den godt.

Tilsæt et løg.

Fyld gryden op med vand og lad den koge i 1 times tid.
Efter at den har kogt i 1 times tid tages den af blusset og skal nu køle sig lidt.

Og så skal kyllingen/hanen etc. pilles.


Imens vi piller reducerer vi fonden som kyllingen blev kogt i.

Så skal vi bruge et par broccoli og nogle radisser.


Vi skal kun bruge stokken fra broccolien, så gem hoved buskene til næste dag.
Skræl broccolien så vi ikke har nogle seje “skræller” med i frikasseen.

Så skal vi skære toppen og spidsen af radisserne.

Hak dem semi fint.

Sauter radisser og broccoli i et par minutter så de er klar til at tilsætte.

Nu skal vi igang med saucen.
Brun noget smør.


Når smøret er brunet tilsættes 6 spsk. hvedemel og så skal der røres, hvilket også er årsagen til at der ikke er nogen billeder. Det går hurtigt nu.
Så snart melet er rørt rundt har vi en melbolle i gryden.
Hæld nu en pæn sjat af fonden op i gryden og rør kraftigt rundt så smørbollen ikke brænder på, men jævner.
Hæld mere og mere fond på til vi ender med en tyk sauce.
Nu kommer vi kylling og grøntsagerne over i saucen, smager til med salt og peber og så er vi klar til servering.

Tarteletterne blev i dagens anledning varmet på grillen, da der var sindsygt varmt i køkkenet og vi havde ikke brug for mere varme, så det var ikke for at lave en Glæsel!

Drys med friske ærter.

Velbekomme.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*