Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Confit Byaldi m. grillet kyllingebryst.

Denne udgave er en variant af Thomas Keller’s brilliante udgave af ratatouille.
I modsætning til chef Michel Guerard som fjernede peberfrugterne og tilføjede svampe i stedet for, re-introducerede Keller peberfrugterne og tomaterne til retten igen, samt en vinaigrette.

Lad os komme igang med Pipérade’n. Vi starter med 3 peberfrugter.


Disse halveres.

Og skæres i fine stykker. Nu skal pebrene svitses på en varm stegepande indtil de er bløde.

Så finder vi 2 fed hvidløg.

Som vi hakker fint og kommer op på panden sammen med pebrene.

Find 2 forårsløg.

Hak dem fint og kom dem op på panden.

3 tomater

Hakkes fint og kommes op på panden.

Lidt frisk timian fra haven og et par laurbær blade, skal tilsættes.

Og et par stængler persille.

Nu skal det svitses indtil det væden fra tomaterne begynder at dampe af. Det må ikke blive for tørt.

Nu starter vi så op på snitningen af de øverste grøntsager. Hertil skal vi bruge en squash/courgette, aubergine og 3 tomater.


Jeg kan anbefale et skarpt mandolin jern hvis ikke man er meget snitte-med-kniv entiutiast.

Så er vi klar til at arrangere. Først kommer vi lidt pipérade op i fadet.

Min udgave synes der skulle lidt hvidvin med også. Så hæld lidt hvidvin over grøntsagerne.

Lidt skiverne rundt i fadet og skift imellem tomat, aubergine og squash. Dryp lidt vinaigrette m. balsamico, olie og timian henover grøntsagerne. Overdæk fadene med folie og stil dem i 135grader varm ovn i 2 timer. Tag derefter folien af og giv dem ca. 20min til.

Imens fadene er i ovnen, kan vi forberede kyllingen der skal på grillen. Det er ret simpelt, skær lårene af kyllingen og stop frisk timian, rosmarin og lidt salt ind under skindet på kyllingen,
pensl med lidt olie og så ud på grillen.


Små 2,5 timer senere er vi klar til at servere.

Det er en fantastisk dejlig ret. De langtidsbagte grøntsager er en stor smagseksplosion som gør sig godt sammen med den friske kylling.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*