Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Estefado

Det er vin aften og temaet er Priorat, derfor var der brug for en kraftig spansk ret. Så selvom det er sommer og 100 grader varmt, måtte jeg lufte en kraftig gryderet og hilse savoykål’en tidligt velkommen.

Denne Estefado består af flere elementer, okseklump øverst m. små stegte svampe ovenpå sauteret savoykål, soyabønner, friske majs, tørrede tomater og en god kraftig tomatsauce.
Jeg er godt klar over at soyabønner og savoykål måske ikke lige er super spansk, så der har jeg taget mig den kreative frihed.

Vi starter med de tørrede tomater som skal have 4 tomer i ovnen. Jeg bruger en blanding af blomme og san marzano tomater.


Et par kviste timian og rosmarin.

Lidt hvidløg som skal snittes i tynde skiver.

Lig hvidløg, timian og rosmarin ovenpå de halverede tomater. Tryk dem gerne lidt ned i tomaterne. Kom dem i ovnen ved 75 grader i ca. 4 timer.

Når de er færdige ser de sådan ud.


Så er vi klar til okseklumpen. Det er et godt stykke kød der kan tåle mange timer i ovnen uden at blive tørt.

Krydr det godt med salt, peber, timian og rosmarin.

Brun det godt i en gryde og drys lidt mel på kødet. Dette hjælper med at jævne saucen senere.

Kom nogle gulerødder, forårsløg og bladselleri op i gryden.

Nogle hvidløg, som masses med en kniv.

3 “dåser” tomater.

1 tsk. rørsukker.

2 peberfrugter, groft hakket.

1 spsk paprika.

Hæld 1 flaske rødvin i gryden, bring gryden i kog kom låg på og stil den i ovnen v. 150 grader i ca. 4 timer. Suppler evt. med ekstra vand hvis kødet ikke er dækket af væske.

Nu skal vi så lave de grønne sager og vi starter med en af mine yndlinge – Savoykål.


Tag nogle blade og hak dem groft.

Tag en majs kolbe.

Pil den.

Skær majs’ene af kolben med en kniv.

En håndfuld Soyabønner.

Som pilles.

Svits savoykålen på en pande med lidt olivenolie. Tilsæt evt. lidt vand hvis det er ved at brænde på.

Når kålen er ved at være mør, tilsætter vi majs og soyabønner.

Svits det lidt og kom de tørrede tomater på og en klat smør. Svits lidt mere og vi er klar.

En stor håndfuld små champignoner.

Som skæres ud i kvarte både.

Svits dem i lidt smør og olie på en stegepande til de ser dejligt gyldne ud.

Nu har kødet fået 4 timer i ovnen og er super mørt. Skær det ud og anret. Drys m. knust røget salt og purløg.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*