Griseriet » Hvor lækkerierne mødes

Chili

Den våde og varme danske sommer, har gjort underværker i højbedet.
Normalt får jeg en pænt udbytte, men i år er det blevet til en hel jungle.

Chilier måles enten i Scoville grader hvilket indtil videre går fra 0 – 1.001.304 scoville grader, det er Bhut Jolokia der indtil videre er verdens stærkeste chili.
Chilier kan dog også vurderes på en anden skal som er lidt mere jordnær, nemlig fra 0 – 10.

Apache – Styrke 6
Chilien har aldrig givet større frugter end i år. Frugterne er mindst dobbelt så store som de plejer, hvilket har givet dem et meget sprødt, knasende og saftig kød.


Espelette – Styrke 5
En god tyk og fyldig chili, som er klassisk i den mexicanske køkken. Tørret biver den helt rosin og læder agtig. Frisk er den intens rød peber agtig, dog med styrke.



Pinochios Nose – Styrke 3
En meget lang chili, som jeg ikke har prøvet endnu, jeg er meget spændt.

Toftegård citron – Styrke 7
En helt fantastisk chili, en meget frisk melon/citron smag og en voldsom styrke.



Habanero – Styrke 10
Tidligere verdens stærkeste chili. Habanero chilien har en helt unik smag, som er enormt vanedannende, det er en parfumeret melon/fersken smag – fantastisk – men tåbeligt stærk!!!! – kig på den forkert en gang, og ikke engang Chuck Norris vil kunne redde dig.

Habanero dulce – Styrke 0
Samme smag som den “originale” habanero bare uden styrken, brilliant.

Czechoslovakian Black – Styrke 3
Smager af solbær, rigtigt delikat og bla. god til soltørret tomat/chili dips.


Omnicolor – Styrke 10
En frisk let parfurmeret smag af melon, super god til bla. syltning.


Ajo benito – styrke 5
Mango/Melon smag, det er første år jeg har den, så jeg venter spændt på at prøve den.


Når sæsonen er slut plejer jeg at have 3-4 fryseposer i fryseren, fyldt med chilier jeg ikke har nået at bruge. Chilier kan med fordel tørres, ryges, syltes evt. sammen med agurker og blendes sammen med soltørrede tomater til shawarma chili.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*