-
MIDDAGEN – VI – RÅBUK M. GRÆSKAR”NAISE” OG URTER
Råbukken med kartoffel”naise” var et stort hit, så da jeg var så heldig at få nogle græskar fra Fam. Hovgaard Jørgensen på Lolland, skulle vi prøve en ny variant. Den oprindelige udgave kan ses her. Da den forklarer hele processen vil dette indlæg være lidt kortere for ikke at gentage det hele. Lad os komme igang! Vi starter med råbukkøllen, som her er skåret ud. Køllen tilbederes “Sous Vide”, hvilket vil sige kødet vakkuum pakkes med lidt urter og lægges i 54 grader varmt vand i 6 timer. Dette gør at kødet mørnes, men ikke bliver tørt. Så er kødet klar til vandbadet. Når kødet er færdigt, lynsteges det ved…
-
MIDDAGEN – V – “ÆBLEFLÆSK”
Æbleflæsk er en god og solid klassisk ret der altid er et hit. For at passe ind i menuen har jeg piftet den lidt op, så den nu reelt fungerer som en “mundfrisker” inden hovedretten. Denne udgave benytter en bund af figenkompot lavet på friske figner fra mine svigerforældrers have. Dernæst et stykke stegt røget skinke, så vi har det søde og det salte på plads. Æbler skal der jo til, så derfor laver vi en “æblesne” ud af en æblegranite, der giver os det søde/sure og friske indslag, efterfulgt af frisk revet peberrod, der giver det sure og opfriskende til retten. Så har vi alle smagnuancerne på plads og…
-
MIDDAGEN – IV – GRÅAND M. KANTARELSUPPE
Jeg elsker and! Ikke mindst elsker jeg en frisk gråand. Det mørkerøde kød, med den intense og fyldige smag er super lækkert og for mig en rigtig efterårsspise. For at følge efterårsfølelsen helt i mål har jeg valgt at sætte anden sammen med nogle af de dejligste svampe – nemlig kantareller. Friske alm. kantareller og mørke tragthatte. Svampene bliver forkælet af en dejlig hønsefond m. masser af persille. Så burde successen være hjemme. Lad os komme igang! Vi starter med en stor håndfuld kantareller det lige renses for diverse “skov”. Så tager vi en lidt større håndfuld mørke tragthatte som også renses godt. Så tager vi en stor håndfuld persille,…
-
“BOEUF BEARNAISE”
Så skal vi have en god Bøf Bearnaise. Dvs. det er selvfølgelig ikke en helt klassisk Bøf Bearnaise, idet at bøffen er en skøn råbuk ryg, som ligger oven på en fyldig kompot af bløde løg og bearnaisen er en skøn og cremet kartoffel/estragon creme. Der er ikke så meget mere at sige, lad os komme igang, gæsterne er sultne! Vi starter med en råbuk ryg, som vores gode ven Jæger Rolf har været så venlig at donere. Rygfiletterne skæres ud, krydres med lidt salt, peber og timian. Så skal de steges 1 min. på hver side ved høj varme. Så er de færdige. Tag dem af panden og lad…
-
FROKOSTEN – III – BEEF WELLINGTON
Så skal vi igang med en klassiker. Jeg skal være ærlig og sige, at jeg aldrig har fået Beef Wellington før. Faktisk har jeg aldrig haft lyst til at få denne ret, da jeg ikke er helt vild med indbagt kød. Men min bacon-gæst har i flere år skubbet på for at få serveret en omgang Wellington, så nu skulle det være. Jeg har set Gordon Ramsays udgave og syntes at den ligesom manglede noget, så da det jo er Griseriet har jeg selvfølgelig lavet min egen variant. Jeg benytter Ramsays fremgangsmåde, men istedet for oksemørbrad har jeg brugt oksebryst lavet som sous vide dvs. at kødet vakuumpakkes og får…
-
RÅBUK III RYG – Ryg m. rødbedegele, skorzonerrøder og ramsløgolie
Så er vi nået frem til ret nummer III i råbuk menuen. Råbuk I kan ses her og Råbuk II kan ses her. Denne gang er det råbuk ryggen vi skal se på. Dyreryg er jo i en liga for sig selv, det er helt fantastisk smagfuldt og mørt og derfor fortjener det også at blive forkælet. Denne gang skal det forkæles af en dejlig rødbede gele og dejlige skorzonerrøder med ramsløgsolie. Lad os komme igang. Vi starter med en stor og flot dyreryg. Her er nogle passende dyreryg filetter. Scenerne skal pudses af og så får de lige 1 time i sous vide vandbadet. Salt dem godt på alle…
-
RÅBUK II KØLLE – Kølle m. jordskokcreme og glace
Så er vi nået frem til ret nummer II i råbuk menuen. Råbuk I kan ses her Denne gang er det råbuk køllen vi skal se på. Køllen er jo normalt et “sejere” stykke kød, som kræver længere tids tilberedning og som normalt skal være gennemstegt for at være mørt. Da vildt hurtigt kan tørre ud, vil jeg tilberede køllen “Sous vide”. Dvs. vakummpakket og tilberedt ved lav temperatur i mange timer. Sous Vide metoden går ud på, at man tilbereder kødet ved f.eks. 54 grader i 24 timer. Denne process gør at kollagen, bindevæv etc. nedbrydes, så man ender med en supermørt stykke kød, som stadigvæk er saftigt og…
-
RÅBUK I BOV – råbukpølse m. syltet kål og brombær sauce
Nu bliver det vildt! – faktisk så vildt som det kan blive, vi skal kigge og smage på råbuk. Min gode ven jæger-rolf har nedlagt en råbuk for nogle måneder siden og nu er tiden kommet til en større menu, hvor vi rejser lidt rundt i bukkeland. Dette indlæg er det første af fire indlæg, som indgår i råbuk menuen. Dvs. det fjerde indlæg som er en pære dessert er strengt taget ikke helt råbuk, men pærene vokser ude i den vilde natur, så det må tælle med denne gang. I første ret ser vi på bov’en. Dvs. forbenet på råbukken. Jeg havde besluttet, at boven skulle saltes og tørres…
-
NORDISK PULLED PORK.
Jeg elsker pulled pork! Det er den ultimative forædlelse af et stykke svinekød jeg kender til. Rygeprocessen forvandler og forhøjer det skønne stykke kød til en eksplosion af velsmag. Jeg har i et stykke tid været grebet af det nordiske og det at lave mad af råvarer, der følger naturens og årstidens kalender, dvs. årstidens grøntsager. Derfor tænkte jeg, at jeg ville forsøge at lave en nordisk inspireret pulled pork, med friske nordiske råvarer. Så derfor velkommen til – “Pimp en gris” uge. Vi lægger ud med et dejligt stykke øko-nakkefilet fra slagteren på kultorvet. Da kødet skal på rotiserie spyddet bindes det med snor, så det ikke falder af.…
-
TRØFFEL III – KALVEHALER
Så er det blevet tid til det tredje og i denne omgang sidste indlæg om Gotlandske trøfler. Hvis der er noget, der passer godt sammen, er det kalvehaler og trøfler, og da årstiden netop er skiftet over til vinter er det også et oplagt valg. Kalvehaler er ligesom så meget andet en overset spise. Kalve- og oksehaler er ekstremt smagfulde og forholdsvis billige. De er nemme at lave og passer sig selv i de 3 timers tid de står i gryden eller ovnen og gør sig til, og de kan sagtens laves til en “pæn” spise, hvor man ikke nødvendigvis spiser dem med fingrene. Dagens menu er kalvehaler m. æblegele,…
-
TRØFFEL I – FASAN “SOUS VIDE”.
Trøfler, trøfler, trøfler – Jeg elsker trøfler! Nu er trøfler jo normalt enormt dyre, så derfor var det med meget stor glæde, at jeg læste, at “Din Baghave” nu havde trøfler fra Gotland. De Gotlandske trøfler udmærker sig specielt ved, at de rent faktisk er til at betale for almindelige mennesker. De er mildere end deres sydlandske venner, men det er stadigvæk trøfler og de smager og dufter stadigvæk suverænt godt! Dette er det første af 3 indlæg som har trøffel som tema og i dette indlæg vil vi fokusere på fasanen. Lige så heldige vi er, at vi har fået fingrene i trøflerne, lige så heldige er vi, at…
-
COPENHAGEN COOKING FOR BØRN, GRØNTSAGERNE OG LAMMET.
Vi var taget ud til udendørs madskole for børn ved Grantoftegaard i Ballerup. Arrangementet er en del af Copenhagen Cooking og formålet er at få ungerne ud af byen, få fingrene ned i muldet, hive nogle grøntsager op af jorden, spise dem og ikke mindst blive begejstret over hvor godt friske og gode råvarer rent faktisk smager. Der blev plukket og snittet grøntsager, lavet ost af kærnemælk og stegt makreller over bål. Jeg skal lige starte med at sige at jeg ikke har spurgt om tilladelse til at bringe “udendørs” billederne af deltagerne, så hvis du ser dig/jer selv og ønsker billederne fjernet, så send endelig en mail og de…
-
CHILI “COWBOY” STYLE.
Jeg er i western mode i øjeblikket, den står på klassiske western film m. John Wayne, James Coburn, Jake Palance m.fl. Så hvad er mere naturligt end en ordenlig omgang chili. Når jeg tænker chili, tænker jeg på en flok cowboys (gerne røvere eller banditter) der har redet en hel dag og nu sidder rundt om bålet, drikker whisky og spiser baked beans. Min yndlingschili er en ret der indeholder alle de klassiske cowboy “smagsindtryk” – røg, kaffe, whisky, bønner, majs, prærie, hest, læder og så masser af chili. En chili skal ikke være dræber stærk, men have en insisterende brændende fornemmelse som bliver hængende. Min chili har mange forskellige…
-
COQ AU VIN PÅ GRILL – “LE POULET NE SERAIT PAS DANS LA CASSEROLE”.
Coq au vin er en af mine ynglings gryderetter. Duften fra vinen og krydderurterne der koges ned over flere timer, den fyldige smag fra det møre kød og saucen der skal suges op af store stykker godt brød – alt i alt et fantastisk måltid. Nu er jeg jo ret glad for mit rottiserie spyd, så derfor tænkte jeg om ikke de 2 ting kunne kombineres, så det gjorde jeg 😉 Og jeg synes faktisk at det lykkedes ret godt. Lad os komme igang. Først starter vi med en stor økologisk kylling, da hanen var stukket af. Den er igen fra slagteren på kultorvet og vejer 2,6 kg, så det…
-
FORÅRSRULLER.
Jeg elsker forårsruller! De er sprøde, fyldt med den skønneste hvidkål og så kan der udover den obligatoriske soyasauce benyttes et utal af andre dip-sauce såsom sur/sød sauce, peanut sauce, chili sauce etc. Denne er opskrift er fra Michelle Luu og den er min favorit, da den er simpel med så alle ingredienserne kommer til deres ret. Forårsruller kan sagtens fryses – så lav nu rigeligt! Lad os komme igang. Vi starter med et hvidkålshoved. Vi skal bruge ca. et 1/2 hvidkål som skal hakkes. Vi skal også bruge 400gr hakket oksekød. 2 fed hvidløg fint hakket. 2 tsk. salt. 2 tsk. rørsukker. 1/2 tsk. peber. 2 tsk. sesamolie. Så…
-
DEN LETTE SOMMERMENU.
Det er sommer og det er på tide med en dejlig let sommermiddag. Der er ikke så meget andet at sige end blot – Lad os komme igang! Amuse Bouche Røget silderogn. Røres med lidt mayonnaise, røget paprika, salt og peber. Små toast…. Så er det ellers bare udenfor og servere sammen med en apperitif – som i dag var tranebær, ingefær, mineralvand og masser af is. Asparges og kammuslinger. En god portion af de næsten legendariske asparges fra Søren Wiuff, købt hos din baghave. Efter de er skrællet skal de blancheres. De smagte så godt rå, at jeg gerne ville beholde den helt friske smag, så jeg har hældt…
-
Lammeculotte m. rødbedecreme og balsamicoglace.
Så blev det påske og jeg var heldig at have tid til en hurtig påskefrokost. Da jeg vidste ikke om jeg ville være hjemme i påsken, havde jeg ikke forberedt eller fået indkøbt så meget, så der måtte improviseres. Efter en tur i grønsagsskuffen og urtebedet blev der fundet rødbeder, radisser, ramsløg, timian etc. så det så ud til at kunne blive et hæderligt måltid. Lad os komme igang. Turen i urtebedet gav lidt ramsløg, timian og purløg. Så vil jeg lave nogle smørsauterede radisser. Her har vi et dejligt bundt fra Din baghave. Disse skæres i tynde skiver. Brun lidt smør i en gryde. Når smøret er brunet tages…
-
Saltimbocca m. linsesalat.
Jeg har altid været meget begejstret for saltimbocca og da foråret jo er over os, var det på tide med en forårs frisk udgave af den romerske klassiker. For mig var det nyt at prøve med en let linsesalat hvor rucolla, ramsløg og gulerøder fjernede det lidt tunge i linserne og gjorde det til en fantastisk delikat og “let” ret. Det er helt klart en ret der skal laves igen! Vi starter med en håndfuld dejlige linser af Puy varianten. Disse kommes i en gryde med rigeligt vand. Hvor efter de koges i ca. 15min. Tjek efter 10min og de er møre. Så skal vi igang med de ovntørrede tomater…
-
Braisseret lam m. rodfrugtsmos.
Det er weekend og tid til en god simre ret med noget godt lammekød. Jeg har altid haft en svaghed for en shepherd’s pie og ikke mindst den sprøde kartoffelmos, så istedet for klassisk dyb tallerken servering, fik det hele lige en ekstra tur i ovnen. Vi starter med et dejligt stykke øko lammeculotte. Og et dejligt stykke lammehals. Kødet skæres ud i grove stykker, drysses med salt, peber og mel. Så bruner vi kødstykkerne i olivenolie. De skal kun tage farve og så op af gryden igen. Derefter tager vi nogle gulerødder. Som vi hakker fint. Så tager vi 3 bladselleri stokke. Som også hakkes fint. 4 fed hvidløg,…
-
Hønsekødssuppe m. kyllingeboller og sellericreme.
Vinteren er over os og sneen falder flot udenfor, så her i kulden er det nu at de vidunderlige kraftige og varmende supper skal frem. I dag laver vi en dejlig hønsekødssuppe med en dejlig cremet og fløjlsblød sellericreme og hønsekødsboller. Vi starter med en høne. Den bør økologisk! – Det er denne her desværre ikke, da det ikke var til at opdrive……. Hønen skal brunes godt i en stor gryde. Når hønen er brunet skal vi have lidt selleri stykker med ned i gryden. Det skal være grove stykker, da de kun skal koges med i suppen og derefter tages op igen. Så skal vi bruge toppen af 1…
-
Ret #4 – Stegt flæsk, bechamel spaghetti og persilleskum.
Dette er et forsøg på at modernisere den klassiske udgave af stegt flæsk med persillesovs. Det vigtigste er selvfølgelig at smagen er intakt og at flæsket er sprødt og lækkert. Vi starter med et godt stykke økologisk nakketfilet fra slagteren på kultorvet. Årsagen til at jeg har valgt nakkefilet er at jeg har tænkt mig at braissere kødet i 3 timer og det kræver altså sin fedtprocent. Skær frakken af, den skal bruges til flæskesvær senere. Pluk lidt krydderurter, her er det timian, rosmarin og et lauerbærblad. Brun stegen på begge sider, tilsæt hvidvin, salt, peber, gulerødder og fennikel og lad den så stå dækket af vand i timer ved…
-
Mørbrad m. løgsourbisse og syltede løg.
Den fløjsbløde tekstur fra sourbissen og den søde smag af sauterede løg går fantastisk godt til svinemørbraden. De syltede karameliserede løg giver et frisk pift til kødet og sourbissen. Vi starter med at lave en god fond og her skal vi bruge nogle knogler. Porre, løg og timian. Start med at “brænde” løget i bunden af gryden. Det er et trick som Nicolai Kirk viste for nogle år siden. Det “brændte” vil give fonde farve og til sidst gøre den mørkebrun… Dæk gryden med vand og kog. Skum jævnligt. Lad den koge i 3 timer og hæld så fonden fra og reducer, reducer og reducer til en glace. Så skal…
-
Store pølsedag
Pølser er og bliver en fantastisk spise. De findes i et utal at varianter og regioner overalt i verdenen har deres egne varianter. Det gode ved at lave pølser er at det er stort set umuligt at lave dem forkert, medmindre at man virkeligt anstrenger sig. Denne gang har jeg min pølsemakker Michael ved min side og nu skal der laves pølser! I dag kører vi med 4 varianter: Efterårspølsen – Svinekød, løg, tranebær og valnødder. Provencepølsen – Svinekød, havregryn, hvidløg og provencekrydderi. “Alejandro”(Græsk pølse), Svinekød, hvidløg, citron, oregano, spidskommen og soya. “Chovizo” (Hvidovres svar på Chorizo) – Svinekød, paprika, rødvin, hvidløg og kommen. Lad os komme igang. “Alejandro” –…
-
Bacon, bacon og mere bacon.
Bacon, bacon og mere bacon……….. Bacon er simpelthen noget af det bedste man kan lave med en gris……. God bacon kræver god gris. Begge dele bør købes i en butik der behandler dyrene med respekt! Det er formentlig hos en god slagter. Min ynglings bacon kommer fra slagteren på kultorvet. Den er godt røget og lufttørret – helt fantastisk og så ved jeg at dyrene har haft det godt, hvilket er vigtigt for vores moral og for kødets smag. Grydeskeen har overhalet indenom med en stor guide for hvordan de laver bacon og det ser super lækkert ud – check det ud her. Så med vores blog navn går det…
-
Pulled Pork på gas
Så er det på tide med pulled pork igen og denne gang lavet på gas grill. Nu er det jo normalt kul grill’erne der giver sig i kast med denne ret, men som jeg viser her, står gas udgaven ikke tilbage for noget og det er virkelig en gude spise. Fordelen ved gas grillen er at den kan holde en meget stabil temperatur, hvilket for mig har været svært at styre i kuglegrillen. Mht. gas økonomi, så har jeg på de 12 timer grillen har kørt brugt ca. 1/8 gasflaske hvilket bliver ca. 25kr. Det må siges at være ok, for at holde en grill kørende i 12 timer! og…
-
Estefado
Det er vin aften og temaet er Priorat, derfor var der brug for en kraftig spansk ret. Så selvom det er sommer og 100 grader varmt, måtte jeg lufte en kraftig gryderet og hilse savoykål’en tidligt velkommen. Denne Estefado består af flere elementer, okseklump øverst m. små stegte svampe ovenpå sauteret savoykål, soyabønner, friske majs, tørrede tomater og en god kraftig tomatsauce. Jeg er godt klar over at soyabønner og savoykål måske ikke lige er super spansk, så der har jeg taget mig den kreative frihed. Vi starter med de tørrede tomater som skal have 4 tomer i ovnen. Jeg bruger en blanding af blomme og san marzano tomater. Et…
-
Sauteret kyllingelever
Det er jo ikke alle der er lige begejstret for indmad, men denne dejlige frokostret er normalt et hit, også hos de “kræsne” gæster. Det er en hurtig og meget nem ret, så det kan sagtens laves til pludseligt opståede frokoster. Vi starter med noget godt bacon, i dette tilfælde fra slagteren på kultorvet, som efter min mening har det suverænt bedste bacon. Imens det svitser på panden, tager vi et par fed hvidløg. Nogle soltørrede tomater. Som vi hakker. Så er vi klar til kyllingeleveren, som hakkes groft. Når baconen er færdigtstegt, kommer vi lige lidt chili flager på panden og brænder dem “let” Dernæst kommer vi leveren på…
-
Confit Byaldi m. grillet kyllingebryst.
Denne udgave er en variant af Thomas Keller’s brilliante udgave af ratatouille. I modsætning til chef Michel Guerard som fjernede peberfrugterne og tilføjede svampe i stedet for, re-introducerede Keller peberfrugterne og tomaterne til retten igen, samt en vinaigrette. Lad os komme igang med Pipérade’n. Vi starter med 3 peberfrugter. Disse halveres. Og skæres i fine stykker. Nu skal pebrene svitses på en varm stegepande indtil de er bløde. Så finder vi 2 fed hvidløg. Som vi hakker fint og kommer op på panden sammen med pebrene. Find 2 forårsløg. Hak dem fint og kom dem op på panden. 3 tomater Hakkes fint og kommes op på panden. Lidt frisk timian…
-
Griseriet på tur: Hønsefrikasse m. radisser og tarteletter
Det er VM finale aften her i sommerhuset, så derfor står den på tarteletter og rigelige mængder af weisburgunder. Vi starter med en god kylling/hane etc. Brun den godt. Tilsæt et løg. Fyld gryden op med vand og lad den koge i 1 times tid. Efter at den har kogt i 1 times tid tages den af blusset og skal nu køle sig lidt. Og så skal kyllingen/hanen etc. pilles. Imens vi piller reducerer vi fonden som kyllingen blev kogt i. Så skal vi bruge et par broccoli og nogle radisser. Vi skal kun bruge stokken fra broccolien, så gem hoved buskene til næste dag. Skræl broccolien så vi ikke…
-
Griseriet på tur: “Græsk” mørbrad m. tomat salat og grillede kartofler.
Denne ret er kraftigt inspireret af den græske klassiker souvlaki og nogle græske pølser vi lavede for noget tid siden. Den grundliggende marinade består af soya, citron, olivenolie, hvidløg og oregano. Bland det hele sammen og kom de rensende mørbrader op i marinaden. Her skal de ligge i nogle timer. Tag mørbraderne op og lig dem på grillen. Når mørbraderne skal vendes, presses en grillet citron henover dem. Grillning af citronen karamelisere sukkeret i citronen og får den til at fremstå en smule sødere og fyldigere i smagen. Når de er næsten færdige tages de fra og skal hvile sig i ca. 20-30 min. Så er det salat tid. Denne…
-
Griseriet på tur: BBQ “Saltimbocca” m. smør sauterede bønner
Der er vist ikke meget tilbage af den oprindelige gamle romerske opskrift i denne udgave, så denne udgave er under omstændighederne “Griseriet Style”. BBQ varianten kom kun til verden fordi komfuret og gryder/pander ikke var store nok her i sommerhuset til at kunne lave Saltimbocca til 8 personer og det meste af selskabet kunne ikke lide salvie som jo er en essentiel del af den oprindelige udgave, så nød lærer nøgen kvinde……..at grille og bruge rosmarin. Saltimbocca laves med tynde skiver kalvefilet, noget som ikke kunne købes her i byen og var en umulighed med sommerhusets knive, så derfor blev det til tykke stykker filet, som fik med kødhammeren. Det…
-
Griseriet på tur: Oksemørbrad m. estragon kartofler, ærte/spinat/feta salat og grov salsa verde ala Rørvig
Vi starter med salaten. Et par bakker friske ærter skal bælges. Voila. En portion frisk spinat (som burde have været babyspinat) skylles grundigt. Blød feta ost rives let med en gaffel. Bland det hele sammen. Til den grove salsa verde ala Rørvig starter vi med bredbladet persille. Hak det fint. En kvart lime presses ud over persillen. 3 tomater hakkes groft og blandes op med persillen. Bland det hele sammen og tilsæt en god sjat olivenolie, samt salt og peber. Nye kartofler som skal skrubes lidt. Disse handsker var faktisk glimrende til dette formål. Kartoflerne koges i letsaltet vand. Når kartoflerne er kogt færdige kommes lidt smør og estragon op…
-
Flanke steak m. Karl Johan ravioli, sauterede majs, creme sauce og friske sommer bær.
Det er sol og sommer og tid til en god grillet flankesteak. Vi starter med 1 stk flankesteak pakket ind i BBQ rub inspiret af spicy spoons “New Orleans BBQ”. New Orleans BBQ er en dejlig krydderi blanding lavet af mørk kandis, hvidløg, chili, muskat, sellerifrø og merian. Drys rigeligt at rub’en på kødet og giv den gavmildt med frisk kværnet peber, havsalt, lidt oliven olie og et skvæt “majs” whisky. Lad kødet stå i marinere i et par timer inden det skal på grillen. Så tager vi en håndfuld tørrede Karl Johan svampe. Tørrede svampe har en fantastisk aroma som er svær at få frem i friske svampe., Hæld…
-
Chili Con Carne m. Cornbread.
Der findes et utal af opskrifter på Chilier. En af mine favoriter er inspireret af Chili John, som benytter sig af Kaffe, Chokolade og Øl. Denne udgave er dog et miks af min faste udgave og Heston B.’s chili. Jeg synes dog at Heston’s er ekstremt kompliceret og jeg vover den påstand at min normale udgave er lige så god. Vi starter med en okseklump. Klumpen er i denne omgang i store stykker for at prøve at se om det gør en forskel at gøre det på Hestons måde. Normalt skærer jeg kødet ud i strimler og stykker til at starte med. Drys kødet med mel, hvorefter det brunes. Steg…
-
Pulled Pork revisited m. Fennikel salat, Mango chutney, BBQ sauce og Focacia brød.
Så blev det tid til en ny omgang Pulled Pork. Som altid er det vigtigt med ordenligt kød, så vi starter med 2 store ØKOLOGISKE nakkefiletter fra slagteren på kultorvet. Nakkefiletterne skal ligge i en salt/whisky lage i 12 timer, så den skal vi lige lave. Whiskyen var i det her tilfælde en Single Malt Bowmore Darkest. En ekstremt røget whisky som burde gå fint med det røgede kød. Det er måske lidt overkill at bruge en single malt til dette, så en “slave” whisky eller bourbon vil være helt fint i stedet for. Vi starter med at brænde alkohlen af, så vi får fjernet de spidse smagsnoter. Bring whiskyen…
-
Popcorn m. bacon, timian og rødbede drinks
Heston Blumenthals berømte rødkåls juice med senneps is skulle prøves. Jeg valgte dog en lidt anden vinkel, i stedet for rødkål brugte jeg rødbede og i stedet for is lavede jeg sennepsskum. Nogle gode skiver bacon. Hak dem. Steg dem på panden og når de er godt gyldne hældes fedtstof og bacon i hver deres skål. Rødbede m. skræl. Rødbede u. skræl. Skær rødbederne ud i grove stykker. Gør det samme med nogle agurker. Rødbede stykkerne skal nu op i en saftpresser og her er det godt med en medhjælper. Rødbede/agurke juice som sættes på køl. Hæld en god slat mælk og et par skefulde sennep op i en blender.…
-
Svinekæber marineret i andefedt og rosmarin m. kartoffel/porre pure, portvinssauce og råsyltet rødbede.
Det sidste af julens andefedt skulle bruges og jeg kender ikke til bedre måder at bruge det på end med svinekæber. Her har vi en god portion svinekæber. Start med at fjerne den store sene. Derefter ligges svinekæberne op i gryden sammen med andfedtet og nogle rosmarin kviste og lidt citronsaft. Så skal de små koge i 2 timer. Når de har kogt stilles gryden på køl indtil dagen efter. Dagen efter varmes gryden på og bringes i kog og kæberne tages op og ligges over i et ovnfast fad. Nu hælder vi nedkogt druemost på kæberne og så skal kæberne skal ind i ovnen og er færdige når mosten…
-
De-konstrueret Lasagne m. bechamel spaghetti og den fraværende pastaplade
ElBulli kørte med temaer for deres eksperimenter, så som at maksimere små eller enkelte ingredienser. Derfor tænkte jeg at det kunne være sjovt at prøve at de-konstruere en lasagne, så de forskellige elementer kunne spises hver for sig, men spist sammen ville være det en alm. lasagne. Tag 3 gulerødder og hak dem fint. Hæld en god sjat olie op en i gryde, og brug lidt mere olie end du normalt vil bruge, da den ekstra olie vil blive taget fra til sidst og blive brugt til dryppe henover pastaen.. Et fladt stykke oksespidsbryst brunes i en gryde med salt og peber. Når det er brunet tllsættes 1 god flaske…
-
Guinness braisseret Oksebryst
Så var det på tide med en god braisserings ret. Oksebryst braisseret i Guinness m. karameliserede rosenkål og ovnstegte hvidløgskartofler. Vi starter med lidt ben til at koge en god fond på. Husk at skumme den godt. Et flot oksebryst, jeg valgte ikke at pudse fedtet af da den skal have 4 timer i ovnen og derefter grilles, så den har brug for alt saft den kan få. Så skal den brunes så vi kan få lidt ekstra smag ned i gryden. 2 dåser Guinness gøres klar, den ene hældes ned i gryden, og den anden nydes i et stort glas. Så skal det op og koge, og derefter ind…
-
Pulled Pork
Første PP i min nye One Touch Premium. Det startede en kold Marts morgen………. Grill starteren fik en morgenchok idet den aldrig har været i brug kl. 06:00 før. I mens den vågnede op blive kullene lagt på grill Morfmir facon. Ovenpå kullene blev der lagt bøgetræs stykker (Tak til Henrik). Efter at kul og starter var gjort klar, kom turen til nakkefilleterne. Jeg ville have lagt stegene i en bourbon salt marinade natten over, men det skete ikke i denne omgang, så derfor gik jeg direkte til krydderi blandingen som bestod af passende mængder, Paprika, Røget Paprika, Moscovado sukker, Hvidløgs pulver og Sort peber. Blandingen drysses over kødet, så…