
Mango chutney
Denne Mango chutney er simpelthen en af de lækreste “dips” jeg nogensinde har mødt. Den kan bruges til næsten alt, da den er frisk og stærk. Prøv den!
Jeg har før lavet mango chutney her på bloggen, men da de første chilier er blevet modne og der var pulled pork på grillen var det oplagt at lave en lille portion.
Vi skal bruge nogle mango frugter, disse er meget modne hvilket gør dem mere søde.
Hak dem groft.
Chilier, her er det Czechoslovakian Black og Apache chilier.
Så skal vi bruge nogle lime frugter
Her er det godt med en hjælper til at presse dem.
Noget hakket hvidløg
Noget sukker.
Kom det hele op i en gryde.
Fyld den op med vand og kog den ned til det bliver en tyk masse.
Så er det klart til at komme på glas.
Og så er det klart til brug.


8 kommentarer
Ditte
Har du den præcise opskrift med mål?
Jan
Jeg bruger normalt ikke opskrifter, men jeg kan da komme med nogle grove mål, det skulle også være fint til denne chutney den er ikke så fint følene.
2 mango
3-6 chilier alt efter styrke. Habanero 2 stk’s eller Serano 4 stk.
3 lime frugter
3 fed hvidløg
ca. 40gr rørsukker
2-3 liter vand
Så ska det ellers blot koge stille og roligt ind, indtil det har den ønskede tykkelse.
Glenn
håber at du mener dl. i vand og ikke liter…
Jan
Godt fanget 😉
Faktisk mener jeg 1 L vand….
Det tager lidt tid for mangoerne at koge ud, så der fordamper en del vand undervejs.
rasmus
jeg mener klart at man skal bruge eddike istedet for vand – den får meget mere bid og smag.
Jan
Helt fint med mig 😉
Trine Hørdum
Hej.
Er ved at lave mangochutney til din far i Sydafrika. 😉
Jan
Hej Trine,
Det er da fantastisk at vi er nået helt hen på de breddegrader 😉
Håber det bliver godt, velbekomme og hils ham 😉
Mvh…Jan